Európa-bajnokság 2019

Kezdődik a rájátszás Oroszországban

2019.03.15. 21:01 | Oroszország

Vasárnap és hétfőn elrajtol a rájátszás Oroszországban. Jönnek a negyeddöntők első mérkőzései, mely során a Jekatyerinburg, Dinamo Kurszk, Orenburg triónak várhatóan nem lesz nehéz dolga.

 

 

Oroszországban március 1-én zárult a bajnoki alapszakasz. Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, a Jekatyerinburg és a Dinamo Kurszk is 1-1 vereséggel zárt. Egymás otthonában nyert a két sztárcsapat. Az egymás elleni eredmény döntött a címvédő javára. A nemzetközi kupasorozatok rájátszása miatt kéthetes szünetet iktattak be az orosz versenynaptárba és ezért folytatódik ennyivel később a bajnoki küzdelemsorozat. A negyeddöntők az egyik fél második sikeréig tartanak és 1+2-es rendszerben zajlanak. Az első meccset rendezi az alacsonyabban rangsorolt gárda, majd a második és szükség esetén a harmadik összecsapást a magasabban jegyzett.

 

 

A címvédő UMMC Jekatyerinburg ellenfele a Dinamo Novoszibirszk lesz. A két csapat nincs egy súlycsoportban, január végén a Jekatyerinburg 112 pontig jutott riválisa ellen. A TTT Riga elleni Euroliga negyeddöntő lezárása óta kapott egy kisebb pihenőt a keret. Arról közösségi oldalon még képriportot is közölt a klub, hogy melyik játékosa mivel töltötte a szabadidejét. Gyakorlatilag ez az utolsó lehetőségük feltöltődni a tavaszi feladatok előtt. Mint ismert az Euroliga elődöntőjében majd a Sopron Basket ellen lépnek pályára. Ilyen szemmel is nézhetjük tehát a szereplésüket.

 

A Dinamo Kurszk a Szpartak Moszkvával találkozik. Akadtak olyan idők, amikor ez a párosítás sokkal nagyobb rangadó volt. A Szpartak Moszkva fiataljai idén is versenyképesek, de valamivel több vereség csúszott be, mint korábban. Ettől függetlenül Lucas Mondelo-nak figyelmeztető jel lehet, hogy tanítványai a februári meccsbe nagyon belealudtak és mindössze 75-62-re tudták behúzni a kötelezőt. A kurszkiakra egész évben jellemző, hogy nem mindig megfelelő a koncetráció. Legutóbb például majdnem a CCC Polkowice otthonában égtek meg. Ha nem koncentrálnak megfelelően, az első meccs idegenben húzós lehet.

 

Az Orenburg a Salamanca elleni EK-párharc után nehéz feladat előtt áll, hiszen a Krasznojarszk attól függetlenül, hogy "csak" hatodik lett az alapszakaszban, erős keretet vonultat fel. Stephanie Mavunga ősszel az Európa Kupa legjobbja volt. Köré épülve rutinos orosz játékosokkal szerepelnek. Kihasználhatják, ha az Orenburg nem megfelelően regenerálódott. Természetesen, ha szigorúan a számokat, a variációs lehetőségeket, az eddig mutatott formát nézzük, akkor az Orenburg nagy favorit. Brionna Jones extra szezonját pedig éppen minap méltattuk.

 

A negyedik párharc lehet a legkiegyenlítettebb. Az alapszakasz negyedik az MBA Moszkva az ötödik Inventa Kurszkkal csatázik. Egyik csapat sem foglalkoztat légióst és saját bázisára építve fiatalokkal áll fel. Február elején hosszabbításba torkollott a bajnoki meccsük. A moszkvaiak zseniális Európa Kupa szezont teljesítettek és összességében erősebbnek tűnnek, de itt tényleg bármi lehet.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: