Európa-bajnokság 2019

Vasárnap jön a spanyol klasszikus újabb felvonása

2019.03.15. 17:58 | Spanyolország

Vasárnap 18 órától a spanyol élvonal 23. fordulójában összecsap a Perfumerias Avenida Salamanca és a Spar Citylift Girona. Az alapszakasz első helye is eldőlhet a spanyol csúcsúrangadón.

 

Fotó: FEB

Fotó: FEB

 

Spanyolországban egyre nagyobb a presztízse a Salamanca - Girona rangadónak. Azzal pedig, hogy a Girona az idei évre jelentősen meg tudta erősíteni a keretét, ez tovább fokozódott. Úgy érkezik el a 23. forduló, hogy a tabellát tekintve mindkét csapat 21 győzelemmel és 1 vereséggel rendelkezik. A decemberi girona-i összecsapáson kiütéses 79-53-as hazai siker született. Ebből a nagy különbségből igazán nem tud profitálni a Girona, mivel november elején az Azori-szigeteken tett EK-túra után belefutottak váratlan vereségbe a Cadi La Seu otthonában. Röviden, ha a Salamanca akár egy ponttal is nyer, megelőzi riválisát. Mivel a hátralévő fordulókban várhatóan egyik fél sem bukik, ezzel eldőlhet az alapszakasz.

 

 

Mindkét alakulat találhat kapaszkodót a vasárnap El Clásico előtt. Március elején a kupadöntőt 79-71-re a Salamanca nyerte. Akkor a játék minden elemében jobbnak bizonyultak riválisuknál. Azzal, hogy tökéletesen olvasták a Girona szigorú védekezését, számtalan könnyű dobóhelyzetet alakítottak ki. A duplákat tekintve 59%-os lett a mezőnymutatójuk. Erika de Souza és Angel Robinson a festékből 20, illetve 15 pontot szállított. A Gironának a finálé óriási csalódást jelentett. Hiába jutott az új igazolás Gabby Williams 18 egységig és zártak még mellette hárman is kétszámjegyű ponttal, nem működött a gépezet. Eladott labdák sora, rossz döntések jellemezték őket. A rutinos keretükhöz képes ez valóban váratlan volt.

 

Ugyanakkor azóta lezajlott az Európa Kupa negyeddöntője, amikor viszont teljesen más arcukat mutatták a csapatok. A Girona kiemelkedően játszott a francia lisatvezető Lyon ellen. Kifejezetten jó benyomást keltettek, főleg, hogy Gabby Williams extra játékán túl - különösen az első meccsen - minden a helyén volt. Védekezés, dobóforma, sebesség. Ezzel szemben a Salamanca az Orenburg ellen ugyanazt hozta, mint az egész Euroliga szezonban. Meccseken belüli fellángolások, majd látványos és érthetetlen összeomlások. Amíg ezeknek az okát nem találják meg, addig érdemi előrelépésre nem számíthatnak. Némileg meglepő, hogy még Jewell Loyd érkezése sem lendítette át őket a holtponton. Ha a téli igazolásokat nézzük, akkor elmondható, hogy a Gironánál a távozó Shay Murphy helyére hozott Gabby Williams többet tett hozzá.

 

A vasárnapi csúcsrangadón ismét találkozik Domínguez és Palau, a spanyolok zseniális irányítói. A palánk alatt a brazil válogatott rutinos centerei, De Souza és Colhado néznek farkasszemet. Összességében tehát érdekes rangadóra készülhetünk.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: