U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Nagy Dorottyáék régiós elődöntőben szerepelnek

2019.03.16. 18:17 | NCAA Női kosárlabda

Az NCAA női kosárlabda bajnokságában a Divíziós II-es országos főtáblán a legjobb 32 között járnak a csapatok. Ez azt jelenti, hogy a régiós elődöntőket vívják szombatról vasárnapra virradóra. Nagy Dorottyáék a Déli Régióban a Florida Southern gárdájával mérkőznek.

 

Fotó: tampaspartans.com

Fotó: tampaspartans.com

 

A Tampa Spartans remek teljesítménnyel nyerte az első meccsét a főtáblán. A Lee ellen - többek között Nagy Dorottya 21 pontjával - 72-63-as sikert arattak pénteken este. Ezzel a győzelemmel vívták ki annak a lehetőségét, hogy a Florida Southern alakulatával csatázhatnak. A lehető legnehezebb rivális jön szembe, hiszen ők az első helyen rangsorolt gárda ebben a régióban. Ráadásul a régiós tornának a kampuszuk ad otthont, így hazai pályán szerepelhetnek.

 

 

A Divízió II-es mezőnyt nézve a Florida Southern a térség egyik, ha nem a legjobb csapata. Drámai csatában, utolsó másodperces triplával nyerték a Sunshine State Konferencia döntőjét múlt héten az Eckerd ellen. Ezzel megvédték a címüket. A Déli Régiót nézve a Divízió II-ben Camile Giardina személyében ők adták az "Év Játékosát". Ezen felül itt az első csapatba bekerült az osztrákok tehetsége Anja Fuchs-Robetin. A bécsi születésű, több poszton bevethető 183 cm magas játékosról azt érdemes tudni, hogy 18.1 pont, 7 lepattanó átlaggal rendelkezik és ő tekinthető a Florida Southern meccsnyerő klasszisának. Többször láthattuk hazánkban is az osztrák 3x3-as válogatottal.

 

A Sunshine State Konferencia alapszakaszában a két csapat január 30-án találkozott és akkor a Florida Southern 59-44-es győzelmet aratott a Tampa otthonában. Nagy Dorottya 12 ponttal és 8 lepattanóval zárt, de összességében a Tampának győzelmi esélyei nem mutatkoztak. Bravúr lenne a siker, ugyanakkor a pénteki győzelemre lehet építeni. A Lee ellen mutatott extra dobóforma, egészen pontosan a 60%-os mezőnymutató és a 37 leszedett lepattanó ezúttal is kínálna esélyt.

 

A találkozó magyar idő szerint vasárnap 0 óra 30 perctől IDE KATTINTVA élőképes közvetítés formájában követhető.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: