U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

EWBL F4 DÖNTŐ ÉLŐ: TTT Riga – Tsmoki Minszk 13:00

2019.03.17. 12:24 | Európa

Az EWBL 2019-es döntőjében a TTT Riga és a Tsmoki Minszk találkozik. Az alábbiakban a mérkőzés élőképes közvetítése látható és olvasható korábbi szerkesztőségi beharangozónk.

 

 

ÉLŐ VIDEÓ

 

 

ÉLŐ STATISZTIKA IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL

 

 

BEHARANGOZÓ

 

Álomdöntőnek tekinthető párosítás jött össze az EWBL 2019-es kiírása alkalmával. A két veretlen csoportgyőztes találkozik. A minszkiek mérlege nem teljesen makulátlan, hiszen a kuparendszerű negyeddöntő párharc első meccsén 55-55-ös döntetlent játszottak Pöstyénben. Ettől függetlenül az elmondható, hogy egyik fél sem talált legyőzőre az idei kiírás során. Nem csak ez a tény, hanem a statisztikák, a játékoskeretek erőssége, a rutin mind kiemeli ezen két csapatot. Semleges nézőként csak abban bízhatunk, hogy ez a tavalyihoz hasonló emlékezetes finálét hoz magával. Emlékezhetünk rá, hogy egy évvel ezelőtt a Good Angels Kosice Darxia Morris dudaszós triplájával hódította el a trófeát. Hasonló izgalmakkal most is kiegyeznénk.

 

A TTT Rigát ezeken a hasábokon sokszor méltattuk. Egészen elképesztő szezont futnak, különösen úgy, hogy a mai európai női kosárlabdában nagyon ritka módon nemzeti csapatra épülő játékosállománnyal és mindössze két légióssal dolgoznak. Igaz, a légiósaik közül Shey Peddy zseniális évet teljesít. Az EWBL szombati elődöntőjében például 25 ponttal, 4 gólpasszal, 4 lepattanóval vezette győzelemre csapatát. A Riga sikeres évének a csapategységen túl az biztosítja az alapját, hogy most minden a helyén van náluk. Megfelelő a keret szerkezete, minden posztra van két bevethető játékosuk. Ennek megfelelően a rotációjuk jól tervezhető és ha őszinték akarunk lenni, akkor a szerencsével sem állnak hadilábon. Ivey Slaughter egy-hónapos kiválását leszámítva az igazán nagy sérülések, sőt még a komolyabb formaingadozás, hullámvölgyek is elkerülték őket.

 

A Tsmoki Minszknél az idei évben érezhetően többet áldoztak a női csapat megerősítésére. A válogatott centerük Viktoryia Hasper mellé hoztak jobb légiósokat, akik ponterős teljesítménnyel hálálták meg a bizalmat. Rachel Theriot a szombati elődöntőben 22 pontot ért el. A legismertebb név Danielle McCray 16-ot, míg Shannon McCallum 7-et jegyzett ekkor. A Rigához képest valamivel több egyéni megoldás jellemzi a játékukat. Ugyanakkor, ha van a mezőnyben csapat, amelyiknek mutatkozhat némi esélye legalább megszorongatni a lett gárdát, az éppen a Minszk lehet jó légiós-teljesítményekkel. A TTT Riga 90 pont felett átlagol a sorozatban és mindössze kicsivel több, mint 60 pontot kapott átlagban az eddigi meccsein. Ez azt mutatja, hogy a Minszktől extra védekezés mellett valóban arra lesz szükség, hogy egyszerre érkezzen bravúr a ponterős légiósaiktól.

 

A fináléra készülve összességében azt lehet mondani, hogy a TTT Riga nagy favorit. A Brno azonban a szombati elődöntőben 35 percen át megmutatta, hogy zavarba hozhatóak. Kiemelkedő dobóformával tartották a lépést támadásban, miközben a védekezést tekintve kellő keménységgel felvették a versenyt. Egy félidőn át ezeken felül a festéket is uralták. A Rigának viszont a nagyobb rutin, a mélyebb keret, mint olyan sokszor az EWBL-ben, ezúttal is meghozta a gyümölcsét. Elfogyott a riválisuk a végére. Ha kellően türelmesek, akkor még a szombatihoz hasonló hullámzóbb teljesítménnyel is felőrölhetik a Minszket a döntőben.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: