Európa-bajnokság 2019

Idén is lesz Szolnokon U18-as 3x3-as Eb-selejtező

2019.03.19. 15:43 | Utánpótlás hírek

Szolnok 2019. nyarán is rendezhet U18-as 3x3-as Európa-bajnoki selejtezőtornát. A Tisza-partján sorozatban negyedik évben kerül sor ilyen rangos eseményre. Részletek a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) közleményében.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Forrás: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ)

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan újfent 3x3-as U18-as Európa-bajnoki selejtezőnek ad otthont Szolnok.

A Tisza-parti kosárvárosban már nem ismeretlen a szakág, hiszen 2016 óta minden évben visszajárnak ide a kontinens legjobb fiatal 3x3-as játékosai. Idén sem lesz ez másképp, augusztus 3-4. között a jól megszokott helyszínen, a Tiszai Hajósok Terén rendezik a tornát – tudtuk meg Vereb József 3x3 válogatott referenstől.

 

Bár a magyar férfi válogatott címvédőként, selejtező nélkül kijutott a grúziai Eb-re, a szolnoki selejtezőn azért játszhatnak a fiúk, amely remek felkészülésként szolgálhat a kontinensviadalra.

 

 

Nyolc ország válogatottjával (Lettország, Svájc, Törökország, Litvánia, Görögország, Szlovénia, Belgium, Montenegró) csaphatnak össze az urak, egy ötös és egy négyes csoport várható. A torna első két helyezettje jut ki az Eb-re (amennyiben a már kijutott magyarok ott vannak a top 2-ben, úgy a harmadik helyezett is kvalifikál).

 

A lányoknak a fiúkkal ellentétben selejtezni kell - Lettország, Svájc, Törökország, Litvánia és Görögország lesznek a lehetséges ellenfelek. A hat csapatot két csoportba osztják, a csoportok 1-2. helyezettjei jutnak az elődöntőkbe. A két elődöntő győztese jut ki az Európa-bajnokságra.

 

A FIBA 3x3 U18 Europe Cup 2019. szeptember 06-08. között lesz Tbilisziben.
 

Forrás: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ)


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: