U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Juhász Dorkáék a Morehead State ellen kezdenek a WNIT főtábláján

2019.03.19. 19:40 | NCAA Női kosárlabda

Szerdáról csütörtökre virradóra megkezdi szereplését a WNIT országos 64-es főtábláján az Ohio State. Juhász Dorkáék a Morehead State csapatát fogadják.

 

Fotó: Ohio State

Fotó: Ohio State


Ahogy arról hírt adtunk, a WNIT nagyon leegyszerűsítve az NCAA Divízió I-es női kosárlabda bajnokságának főtáblájáról lemaradó 64 legerősebb gárdáját vonultatja fel. Óriási presztízsű a sorozat, melynek végjátékát már minden évben országos médiafigyelem övezi. Az Ohio State egy magasan jegyzett szakmai program, mely többségében a legjobbak között mutathatta meg magát a rájátszásban. Erre most nem nyílt lehetőség a Big Ten Konferencia rájátszásában elveszített negyeddöntő után. A WNIT küzdelmeiben másodszor vannak ott. A 2001-es bemutatkozás extrán sikerült, hiszen akkor elhódították a trófeát. New Mexico adott otthont akkor a döntőnek, ahol 18 ezer néző előtt utolsó másodperces büntetőkkel nyertek.

 

Fotó: Ohio State

Fotó: Ohio State


Már a Big Ten rájátszásának felvezetésében is kiemeltük, hogy megfiatalított keretével nem fut rossz szezont az Ohio State. Itthon is nagy médiafigyelmet kapott, hogy Juhász Dorka remek teljesítménnyel debütált. Az irányító Carmen Grande és mellette kettes poszton Carly Santoro is kiemelkedőt hozott. Mind a három előzőekben méltatott játékos egyéni elismerésekben részesült. Egy másik újoncot Janai Crooms-ot is kell emelni, aki az utolsó 17 találkozóból 16 alkalommal több, mint 9 pontot ért el. Az Ohio State egy szervezetten védekező, a festékben hatékonyan dolgozó csapat benyomását keltette idén. Kevesebb, mint 65 pontot engedélyeztek riválisaiknak a meccseiken. A keret fiatalságából adódik a hullámzóbb csapatteljesítmény és a 14/14-es győzelem/vereség mutató.

 

 


Komoly potenciál van az Ohio State gárdájában és a WNIT igazán ezért nagy lehetőség. Itt ugyanis kisebb teherrel játszva, mégis minőségi ellenfelekkel mérkőzve lehet valódi téthelyzetben kipróbálni magukat. A Morehead State az Ohio Valley Konferenciában szerepel. A szezonban eddig 23 győzelem és mindössze 10 vereség a mérlegük. A szakmai program fennállása során ez a második legjobb mutatójuk. Beharangozónk végén látható az összehasonlító statisztikai. Valamivel jobbak a Morehead State mutatói, de más ellenfelekkel mérték össze az erejüket, mint az Ohio State. Igaz ez minőségre, játékstílusra egyaránt. Nehéz tehát ilyen szempontból egymás mellé tenni a feleket. Ráadásul mindössze harmadszor találkoznak a gárdák, az első kettőre 1982-ben és 1983-ban került sor.


Juhász Dorka statisztikái az idei évadból

 


A csapatok összehasonlító statisztikája
 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: