U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A FINAL4 visszatér Sopronba!

2019.03.20. 19:28 | EuroLiga

Hivatalossá vált, hogy 2019-ben is Sopron ad otthont a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjének. Részletek a bejelentésről szóló sajtóközleményben, mely az alábbiakban olvasható.

 

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

 

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

 

Amint az közismert, a legmagasabban rangsorolt női kosárlabda klubsorozat, az EUROLIGA négyes döntőjében a Sopron Basket révén idén is érdekelt magyar együttes.


2018 áprilisában egy sokáig emlékezetes FINAL4-nak adott otthont Sopron városa, mely során a Sopron Basket bravúros teljesítménnyel vívta ki a szakma elismerését. Az elmúlt napokban a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége intenzív egyeztetést folytatott a négyes döntő megrendezéséhez szükséges anyagi háttér megteremtése érdekében.

 

Ennek eredményeképpen, kormányzati támogatással, Sopron városa, az MKOSZ, és a Sopron Basket összefogásával április 12-14. között ismét Sopronban találkoznak a kontinens legjobb csapatai, hogy megvívjanak a legrangosabb európai női kosárlabda klub címért!

 

Az erről szóló megállapodást a mai napon Kamil Novak, a Fiba európai szekciójának igazgatója és Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára írta alá.

 

A pénteki elődöntőkben a Sopron Basket a címvédő UMMC Jekatyerinburggal csap össze, míg a Dinamo Kurszk a cseh ZVVZ USK Praha együttesével néz szembe. A szezont a bronzmérkőzés és a döntő zárja április 14-én vasárnap.

 

 

A kezdési időpontokról és a jegyárakról idejében tájékoztatást fognak adni a szervezők.

 

"Sopron már bizonyította, hogy remek házigazda, legyen szó a 2015-ös Európa-bajnokságról, különböző utánpótlás tornákról, vagy a tavalyi Euroliga Final Fourról." - mondta Kamil Novak, a FIBA Európai ügyvezető igazgatója. "Örömmel térünk vissza a 2019-es Final Fourra, amely Magyarország Kormánya, a klub, a város és a Magyar Kosárlabdázók Országos szövetségének összefogásának köszönhetően várhatóan ugyanolyan jól megrendezett esemény lesz, mint a tavalyi. A soproni egy hozzáértő és szenvedélyes közönség, és biztos vagyok benne, hogy csodálatos hangulatot fognak teremteni a női kosárlabda egy újabb ünnepéhez."

 

"A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége örömmel segíti az újabb rendezést" – adott hangot örömének Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke. - "Külön köszönet a magyar kormánynak, hogy mellénk álltak, s anyagilag is támogatták a női klubkosárlabda európai ünnepét. Magyarországon a sport stratégiai terület, egyre több rangos sporteseményt szerveznek, mert egy vendég- és sportszerető nép vagyunk. Ebbe a sorba kiválóan illeszkedik az európai kosárlabdázás egyik legrangosabb eseménye, a Női Euroliga FinalFour. Biztos vagyok benne, hogy a résztvevők ismét remekül érzik majd magunkat Sopronban, mi a Sopron Baskettel karöltve mindent megteszünk azért, hogy egy emlékezetes, sikeres tornát rendezzünk."

 

"Nem csak a Sopron Basket tért vissza a Final4-ba, hanem a Final4 is visszatért Sopronba. Számomra ez egyet jelent azzal, hogy nincs lehetetlen!" - mondta el büszkeséggel Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője. - "Köszönöm mindazoknak - kiemelten Magyarország Kormánya, Sopron Megyei Jogú Városa, és az MKOSZ -, akik lehetővé tették számunkra, hogy mindez megtörténhessen."

 

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény


Hozzászólások

1. KOVÁCS ZOLTÁN
2019. 03. 20. 16:16
Üdv mindenkinek.Nem is mertem remélni,hogy ismét nálunk lehet a Final Four.Nagy öröm ez nekünk,akik végig szurkoltuk ezt a szezont is a lányokért,a CSAPATÉRT.Köszönet mindenkinek aki ezt lehetővé tette.Mi ott leszünk és szurkolunk,hogy ismét a legjobbat nyújthassák lányaink.Jöjjön ki mindenki aki szurkolni akar.Sziasztok Zoli./az italklubból/
2. Iván Tibor
2019. 03. 23. 09:18
Kedves Zoltán! Hogyan lehetne jegyeket venni az április 14-i meccsekre?
Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: