Európa-bajnokság 2019

Élő videó: az U19-es Világbajnokság sorsolása - 8:30

2019.03.20. 08:22 | Utánpótlás hírek

Szerdán magyar idő szerint 8 óra 30 perctől sorsolják Thaiföld fővárosában, Bangkokban a 2019-es U19-es leány kosárlabda Világbajnokság csoportjait. Az alábbiakban az esemény élőképes közvetítése látható.

 

 

 

BEHARANGOZÓ

 

Thaiföld fővárosa, Bangkok ad otthont a 2019-es U19-es női kosárlabda Világbajnokságnak. A tornát 2019. július 20. és 28. között bonyolítják le 16 csapat részvételével.

 

Mint ismeretes, a magyar válogatott az udinei U18-as Európa-bajnokságon megszerzett 3. helyével kvalifikálta magát a seregszemlére. A mezőnyt nézve a házigazda Thaiföld válogatottja alanyi jogon résztvevő. Európából Magyarország mellett a korosztályos kontinensbajnok Németország, Spanyolország, Lettország és Belgium vívta ki a részvételi jogot.


Az U18-as Amerika-bajnokságról az Egyesült Államok, Kanada, Argentína és Kolumbia kvalifikált, az U18-as Afrika-bajnokságról Mali és Mozambik, az U18-as Ázsia-bajnokságról pedig Kína, Japán, Ausztrália és Dél-Korea.


A torna előkészületei javában zajlanak. A lapunk felületein mi is beszámoltunk arról, hogy a FIBA igyekszik az U19-es Világbajnokságokat újrapozicionálni vagy talán úgy pontosabb, hogy felfrissíteni a közvélemény szemében. A leány és fiú torna is megújult grafikai elemeket, illetve új trófeákat kapott.

 

A hivatalos angol elnevezéssel "rising stars U19 trophy" néven szerepel majd a hivatalos felületeken a kristályokkal kirakott világbajnoki trófea. A formája csillagokat takar, utalva ezzel azokra a fiatal, feltörekvő tehetségekre, akik az U19-es Világbajnokságon bontogatják a szárnyaikat. Az lenne a cél, hogy hosszabb távon még szervesebben illeszkedjen az U19-es seregszemle a nemzetközi kosaras körforgásba.


Az U19-es Világbajnokság hivatalos logóját és kisfilmjét február végén ismerhettük meg. Ezek az alábbiakban láthatóak.
 

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: