U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Nehéz alapcsoportban a magyar válogatott az U19-es Világbajnokságon

2019.03.20. 10:13 | Utánpótlás hírek

Szerdán délelőtt megtartották Thaiföld fővárosában, Bangkokban a 2019-es U19-es leány kosárlabda Világbajnokság csoportjainak sorsolását. A magyar válogatott kifejezetten nehéz alapcsoportba került.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Válogatottunk az előzetes beosztás alapján magas pozícióból, a második kalapból várta a sorsolást. Maga a rendezvény a szokott menetrend szerint zajlott. A vezetői beszédek mellett bemutatkozott a házigazda és ismét láthattunk egy kisfilmet az új trófeáról, melyről keddi rövid beherangozónkban már írtunk.

 

A 2019. július 20. és 28. között megrendezésre kerülő seregszemlén a résztvevő válogatottakat négy darab négyes csoportba sorsolták. A magyar lányok a C-csoportba kerültek két meghatározó nemzet, az Egyesült Államok és Ausztrália mellé. A negyedik tag pedig a szintén kiváló játáékerőt képviselő Dél-Korea.

 

 

Az esemény pontos menetrendje majd a szervezőbizottság, a médiapartnerek és a FIBA hosszú időpont-egyeztető folyamata után válik véglegessé. A játéknapok beosztása azonban már biztos. Válogatottunk július 20-án, szombaton Dél-Korea ellen kezd, majd július 21-én, vasárnap Ausztrália ellen lép pályára. A szünnapot követően július 23-án, kedden az USA lesz az ellenfél.

 

A lebonyolítás a korábbi FIBA tornákhoz képest nem változott. A csoportkör után mind a 16 csapat a nyolcaddöntőben folytatja. Itt keresztbe játszanak az A-B, C-D ágon a felek. A nyolcaddöntők győztesei folytatják a felső ágon az 1-8., a vesztesek az alsón a 9-16. helyért.

 

A csoportok beosztása

A-csoport: Mozambik, Lettország, Kanada, Thaiföld.

B-csoport: Mali, Belgium, Kanada, Argentína

C-csoport: USA, Magyarország, Dél-Korea, Ausztrália.

D-csoport: Kolumbia, Japán, Németország, Spanyolország.

 

A sorsolás pillanata


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: