Európa-bajnokság 2019

Formálódik a francia élcsapatok kerete a következő évadra

2019.03.22. 15:04 | Franciaország

A francia élvonal első két helyezettje, a Lyon és a Bourges is fontos bejelentésekkel szolgált a következő évad játékoskeretét tekintve.

 

Fotó: tangobourgesbasket.com

Fotó: tangobourgesbasket.com

 

A bajnoki címvédő Bourges kapcsán már beszámolhattunk arról, hogy ősztől náluk tér vissza Isabelle Yacoubou. A közelmúltban egészséges gyermeknek életet adó klasszis center három évre írt alá. Ezen hosszútávú építkezés menetébe illeszkedik, hogy Elodie Godin és Sarah Michel szintén hosszabbított a következő két szezonra.

 

A 33 éves, 190 cm magas rutinos center Elodie Godin a bajnokságban hasznos részfeladatokat old meg. Eddig 6,1 pont és 4,6 lepattanó az átlaga. A 30 éves, 180 cm magas Sarah Michel eközben 8,3 pont és 3,4 lepattanó átlaggal segítette csapatát a bajnoki meccseken.

 

 

A Lyon ASVEL a héten jelentette be, hogy a nagy rivális Lattes Montpelliertől megszerezte a válogatott centerét Helena Ciak-ot. Ezen felül Julie Allemand szerződéshosszabbítását is kommunikálták.

 

A klub elnöke Tony Parker a Progres című lapnak nyilatkozott a női kosárlabdával kapcsolatos terveiről. Ebben elárulta, hogy Allemand mellett az idei keret teljes váza hosszabbítani fog. Ez azt jelenti, hogy Ingrid Tanqueray, Paoline Salagnac, Kendra Chery, Alysha Clark, Michelle Plouffe, Marième Badiane, Fatimatou Sacko és Clarissa Dos Santos is elkötelezte magát a folytatás mellett.

 

Nem titkolta Parker, hogy a cél immár az Euroliga szereplés kivívása és az, hogy azon a szinten is versenyképesek legyenek. Látva ezt a névsort, erre minden esélyük adott.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: