Európa-bajnokság 2019

Kezdődnek az elődöntők Szlovákiában

2019.03.22. 19:59 | Szlovákia

Szombaton megkezdődnek a szlovák élvonalban az elődöntő párharcok. A fináléba kerülésért MBK Ruzomberok - SBK Samorin és Pieą»anské Čajky - YOUNG ANGELS Koąice csaták jönnek.

 

Fotó: Facebook.com/PiestanskeCajky/

Fotó: Facebook.com/PiestanskeCajky/

 

Az elődöntő párharcok közül a Pieą»anské Čajky és a YOUNG ANGELS Koąice csatája tűnik a kiegyenlítettebbnek. A két csapat az egész szezonban nagy versenyfutásban volt. Az alapszakaszban a mezőnyből kimelkedni látszó rózsahegyiek mögött a kassai fiatalok szerezték meg a második helyet. A középszakasz végére azonban a Pöstyén megelőzte riválisát és ezzel az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban páylaelőnyben lesz.

 

A bajnoki mérkőzések eredményeit tekintve 2-2 a csapatok egymás elleni mérlege. A Szlovák Kupa elődöntőjét kiélezett küzdelemben 53-48-ra a Pöstyén nyerte. A rutin esélyessé teszi őket a bajnoki elődöntőben is. Kassai oldalon olyan tapasztaltabb trió, mint Jessica Lubin, Janee Thompson és a rájátszásra szerződtetett Monica Engelman hármasa nem vonul fel. Nem szabad megfeledkezni Ivana Jakubcová ponterős teljesítményéről sem.

 

 

Az elmúlt hetek eredményeit nézve a pöstyéni csapatnak a CEWL trófeájának elhódítása is önbizalmat adhat. A Young Angels alakulatának ugyanakkor veszíteni valója nincs. A kassai fiatalok óriási lelkesedéssel játszanak. Zuzuna Zirkova kiválóan tudja motiválni őket, igaz a tapasztalatlanságuk helyenként hullámzó formában mutatkozott meg. Kifejezetten éles, kiélezett párharcra készülhetünk.

 

A másik ág nem ígér nagy izgalmakat. Az MBK Ruzomberok kiemelkedik a mezőnyből. A Pöstyén és a Kassa gárdájában még benne van a potenciál, hogy megszorongassák őket, a somorjai együttesben viszont nincs. A két csapat játékerejét ugyanis nem lehet összehasonlítani. A legutóbbi találkozásuk alkalmával február 23-án a Rózsahegy 95-44-es sikert aratott. Két sérülés hátráltatta a munkát az MBK Ruzomberok alakulatánál. A klub honlapja azonban arról adott hírt, hogy Egle Siksniute és Janeesa Jeffery is pályára léphet. Ez még tovább növeli a rózsahegyi esélyeket.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: