Európa-bajnokság 2019

Zavecz Hanna és Kelsey Griffin az ausztrálok 3x3-as bő keretében

2019.03.22. 13:12 | Ausztrália

Az ausztrál szövetség nyilvánosságra hozta a 3x3-as válogatottjuk bő keretét, mely jövő héten megkezdi a felkészülést a május elején esedékes világbajnoki selejtezőre. Több ismert játékos is szerepel a névsorban.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Mint ismert idén először a 3x3-as szakágban világbajnoki-selejtezőtornát írt ki a FIBA. Ezen a női mezőnyt nézve többek között Ausztráliának is részt kell vennie, hogy kivívhassa a jogot a június 18. és 23. között Amszterdamban megrendezésre kerülő seregszemlére.

 

A selejtezőnek május 3-án és 4-én Puerto Rico ad otthont. Három kiadó helyért nyolc válogatott küzd majd. Az ausztrálok a csoportkörben Észtországgal, Ugandával és a házigazda Puerto Rico együttesével kerültek össze.

 

 

Az ausztrál válogatott első összetartását március 28-án és 29-én rendezik Melbourne-ben. Érezhető, hogy olimpiai kvalifikációs évben járunk. Több klasszis is elfogadta a felkérést. Ott lesz a WNBL idei szezonjában a fontos egyéni díjakat elhódító és csapatát bajnoki címre vezető Kelsey Griffin, illetve egy másik klasszis Sara Blicavs. Magyar szemmel pedig ki kell még emelni, hogy Zavecz Hanna is szerepel a 11 fős bő keretben.

 

Az ausztrál 3x3-as felnőtt női válogatott bő kerete: Sara Blicavs, Izzy Chilcott, Bec Cole, Keely Froling, Kelsey Griffin, Anneli Maley, Izzy Miotti, Carlie Smith, Amelia Todhunter, Marena Whittle és Zavecz Hanna.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: