Európa-bajnokság 2019

Nneka Ogwumike csapata lett a kínai bajnok

2019.03.23. 20:44 | Kína

Szombaton lezárult a kínai liga, a WCBA döntő párharca. A Nneka Ogwumike nevével fémjelzett Kuangtung együttese 3-2-re verte a Bayi gárdáját.

 

Fotó: sports.pptv.com

Fotó: sports.pptv.com

 

Ennél fordulatosabban nem is alakulhatott volna a bajnoki döntő párharc Kínában. Nneka Ogwumikével megerősített Kuangtung remekül kezdte a finálét. Az első meccsen 89-63-ra kiütötték a Bayi-t. Úgy nézett ki ekkor, hogy akár rendkívül egyoldalú is lehet az idei döntő. A Bayi azonban óriási csatában a második meccsen 93-89-re legyőzte a Kuangtungot és ezzel elvette riválisa pályaelőnyét a 2-2-1-es rendszerben zajló párharcban.

 

 

A Bayi hazai pályán nem tudott élni az eséllyel. A harmadik meccsen 98-91-re kikaptak saját közönségük előtt. A párharc negyedik felvonása a Bayi egyenlítését hozta. Egy újabb kiélezett végjátékra került sor, melynek végén 94-90-es sikert aratott a hazai pályán játszó gárda. Jöhetett a Kuangtung otthonában a sorsdöntő ötödik meccs. Ez a hazaiak magabiztos győzelmével ért véget. A 97-81-es sikerük azt jelenti, hogy 3-2-re megnyerték a párharcot és elhódították a trófeát.

 

A győztes gárdában Nneka Ogwumike extrát játszott. A párharc öt meccsén 26 pontot jegyzett átlagban.

 

Fotó: Twitter.com/Nnemkadi30/

Fotó: Twitter.com/Nnemkadi30/


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: