Európa-bajnokság 2019

A Beroe az Adria Liga győztese

2019.03.24. 19:37 | M®RKL Adriatica

Bolgár győztese lett az Adria Liga 2018/2019-es kiírásának. A Beroe egy sokáig emlékezetes fináléban 65-64-re múlta felül a Buducnost Bemax alakulatát. A bronzérmet a Final Four házigazdája a Cinkarna Celje szerezte meg.

 

 

Rendkívül fordulatos döntőt láthattunk, ahol sokáig a Beroe fölénye rajzolódott ki. A szoros első negyed után a félidőre 38-28-ra léptek el, majd a harmadik negyed elején 15 ponttal is vezettek. Innen a játékrész végére 50-46-ra felzárkózott a Buducnost Bemax. Ezzel pedig egy teljesen új mérkőzés vette kezdetét.

 

A záró szakasz fej-fej melletti kiegyenlített küzdelmet hozott. Itt a hajrában került minimális lépéselőnybe a Beroe, de még az utolsó másodpercben is egyenlíthetett volna két büntetővel a Buducnost. Ebből csak az egyiket értékesítették, így végül minimális különbséggel megnyerte a meccset és elhódította a trófeét a bolgár együttes.

 

A 14 pontos Breanna Lewis lett a legeredményesebb a Beroe alakulatában, de ki kell emelni a később MVP-nek megválasztott Snezana Aleksic 11 pontját is.

 

 

A bronzmérkőzésen Zala Friskovec és Larisa Ocvirk 19-19 pontjával a Celje 83-70-re verte a Crvena Zvezda Kombank csapatát.
 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: