U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A WNIT második fordulója jön Kaposi Pálmáék számára

2019.03.24. 14:39 | NCAA Női kosárlabda

Vasárnap az esti órákban a WNIT második fordulójában a Minnesota Kaposi Pálmával a soraiban a Cincinnati vendége lesz. A két szakmai program csapata még soha nem találkozott egymással. Nehéz meghatározni az erőviszonyokat.

 

Fotó: gophersports.com

Fotó: gophersports.com

 

A Minnesota a fennállása során negyedik alkalommal jutott el a WNIT második köréig. Eddig egy győzelem - még 2014-ből az SMU ellen - és két vereség a mérleg. Kaposi Pálmáék pénteken az első fordulóban saját közönségük előtt - az évad vége felé közeledve már érezhetően felszabadultan - extra teljesítménnyel nyertek. A Northern Iowát a 30-11-es első negyedben állva hagyták. A csapat 14 mezőnykísérletéből 11 sikeresnek bizonyult. Hogy mennyire egyben van fejben ezekben a hetekben Lindsay Whalen csapata, azt jól mutatja a büntetők értékesítésének statisztikája. Az elmúlt három találkozóján a 71 büntetőjükből 67-et értékesítettek a Minnesota játékosai.

 

 

A Minnesota és a Cincinnati még soha nem találkozott. A Cincinnati az American Athletic Konferenciában szerepel, ahol az elődöntőig meneteltek. Ott az UCF állította meg őket. Az idei szezonban 22 győzelem és 10 vereség a mérlegük. A keretük egy ügyes irányító Antoinette Miller, illetve nagy termetű erőcsatár IImar'I Thomas köré épül. Ők a legeredményesebb játékosaik. Némileg alacsonyabb szerkezetű és eközben lassabb a csapatuk, de igen összeszokottak. A meccsenkénti 15 feletti gólpassz átlaguk és a viszonylag kevés eladott labdájuk is erről árulkodik. Csapatszinten a fontos statisztikai mutatókban jobb számokat láthatunk náluk, de ez nem jelent semmit. Más karakterű riválisokkal találkoztak, így nehéz meghatározni az erőviszonyokat.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: