Európa-bajnokság 2019

Amikor Elena Delle Donne a Delaware-t a legjobb 16 közé vezette

2019.03.25. 11:59 | NCAA Női kosárlabda

Ahogy arról az összefoglalónk alkalmával hírt adtunk, már a legjobb 16 közé jutás a tét az NCAA Divíziós I-es női kosárlabda bajnokságában. Ebből az alkalomból a Players' Tribune az elmúlt évek egyik legnagyobb menetelését idézte fel.

 

Fotó: ESPN

Fotó: ESPN

 

Elena Delle Donne története mindenki számára ismert lehet, aki követi a női kosárlabdát. Az egyetemi évei legelején a UConn-t hagyta ott és tért haza Delaware-be, hogy közel legyen beteg testvéréhez. Emellett soha nem titkolta, hogy közvetlen hazájának, az otthoni szurkolóknak szeretett volna örömet szerezni teljesítményével. Sokszor hangsúlyozta, hogy nem bánta meg a döntését és azt, hogy azzal vélhetően több trófeáról is lemondott. A UConn színeiben ugyanis szinte biztos, hogy felért volna a csúcsra egyetemi szinten akár egyéni, akár a csapat elismeréseket tekintve.

 

 

Elena Delle Donne számára a megszerezhető trófeákon túl sokkal fontosabb volt, hogy egy kicsi, alacsonyan jegyzett és gyakorlatilag esélytelen szakmai programot a legjobbak közé vezethetett. Az utolsó egyetemi évében 2013-ban egészen a legjobb 16-ig meneteltek. A "Sweet 16" és az egész menetelés igazi kosárlabda őrületet hozott Delaware államba. Hollywood-i filmszerű volt a történetet és az, hogy ekkoriban ott a helyszínen mindenki a női kosárlabdáról beszélt.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: