Európa-bajnokság 2019

Leköszönön a Bourges elnöke

2019.04.03. 10:03 | Franciaország

A Bourges Basket hivatalos honlapján jelentette rövid közleményben Pierre Fosset, hogy távozik a klubnál betöltött elnöki pozíciójából.

 

Fotó: tangobourgesbasket.com

Fotó: tangobourgesbasket.com

 

Pierre Fosset 25 éven át irányította a Bourges csapatát, de ezt megelőzően is a régió női kosárlabdázásának meghatározó alakjaként tekintettek rá. Gyakorlatilag különböző szerepkörökben 52 éve dolgozik a sportágban. Fosset a legeredményesebb francia női kosárlabda klubot építette fel. Irányítása alatt a Bourges 14 francia bajnoki címet, 8 Francia Kupát nyert. Emellett öt európai trófeát hódítottak el, közte háromszor a legrangosabb kontinentális sorozatban értek fel a csúcsra.

 

 

Az egyik helyi lap, a Berry Républicain hosszú portrét közölt Fosset-ről. Ebből kiderül, hogy egy kiszámíthatóan működő, stabil lábakon álló klubot ad át utódainak. A Bourges esetében nem csak a profi csapatról érdemes beszélni, hanem egy komoly utánpótlásműhelyről és egy rendkívül profi edzőközpontról. Amikor Fosset munkásságát méltatjuk, akkor mindig ki kell emelni, hogy ezekre soha nem sajnált áldozni. Sokszor még a profi csapat eredményorientáltságának rovására sem.

 

A Berry Républicain portréja megjegyzi, hogy Fosset csak akkor adná az irányítást, ha biztosítottnak látná, hogy "gyermeke" jó kezekbe kerül. A váltás előkészítése már 2017. novemberében megkezdődött, amikor a klubhoz Valentin Cavelier személyében egy General Manager érkezett. A napi feladatokat egyre jobban átvette. Elnöki pozícióba pedig Fosset Agnès Saint Ges-t kérte fel. A fenti képen is látható üzletasszony, akinek ingatlanos vállalkozásai vannak, kinevezését még a klub elnökségének jóvá kell hagynia. Ez azonban vélhetően formalitás lesz.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: