U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A Zabiny Brno lesz az USK Praha ellenfele a cseh döntőben

2019.04.06. 18:11 | Csehország

Szombaton lezárult a cseh élvonalban a KP Brno és Zabiny Brno városi elődöntő párharca. A sorsdöntő ötödik meccset a Zabiny Brno nyerte riválisa otthonában és így készülhet az USK Praha elleni fináléra.

 

Fotó: facebook.com/zabiny

Fotó: facebook.com/zabiny

 

Rendkívül fordulatos elődöntő alakult ki a két brnói együttes között. A Zabiny Brno 2-0-s előnyre tett szert, de ezt követően 2-2-re egyenlített a KP Brno. Így jöhetett a sorsdöntő ötödik meccs. Ezen a Zabiny Brno gyakoarlatilag végig vezetve 74-62-es győzelmet aratott a KP Brno otthonában. A vártnál lényegesen simább derbin a félidőben már 45-31 állt az eredményjelzőn. A KP Brno mindent megtett a felzárkózásért, de 6 pontnál közelebb nem kerültek a folytatásban.

 

 

A Zabiny Brno 74-62-es sikere alkalmával Beáta Adamcová és Marqu'es Webb 18-18 ponttal zárt. Az egykori Euroliga győztes klub jogutódja 2014 után vívta ki ismét a fináléba kerülést. Utoljára még stabil Euroliga résztvevő gárdaként 2010-ben hódították el a trófeát. Azóta egyeduralkodó az USK Praha, mely 3-0-val idén is simán nyerte saját elődöntőjét és javában készül a soproni Euroliga Final4 küzdelmeire. A cseh finálé ezt követően, április 17-én veszi kezdetét.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: