U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

UMMC Jekatyerinburg - Dinamo Kurszk döntő lesz Oroszországban

2019.04.06. 22:25 | Oroszország

Szombaton lezárultak a bajnoki elődöntő párharcok Oroszországban. Az UMMC Jekatyerinburg és a Dinamo Kurszk vívja a finálét.

 

 

Az UMMC Jekatyerinburg 90-50-es győzelmet aratott az MBA Moszkva otthonában és ezzel 3-0-val lezárta az elődöntő párharcot. A címvédő Jekatyerinburg a 22-7-es első negyedben eldöntötte a győztes kilétét. A félidőben már 30 ponttal járt előrébb a soproni Euroliga Final4-ra készülő gárda. Maria Vadeeva 19 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplát ért el.

 

 

A Dinamo Kurszk 88-66-os sikert ünnepelhetett a Nagyezsda Orenburg otthonában. Ez azt jelenti, hogy Lucas Mondelo együttese 3-0-ra megnyerte az Európa Kupa döntős riválisa elleni párharcot. A folyamatban lévő EK döntő párharc ellenére az orenburgi szakmai stáb ezúttal nem spórolt. Mindenkit pályára küldtek, de a Kurszk nagy motivációval játszva érezhetően le akarta zárni a párharcot. Kifejezetten magas hőfokú és jó ritmusú derbi kerekedett. A 41-30-as félidőt követően a harmadik etapban megduplázta a különbséget a Kurszk és ez döntött. Natasha Howard 22 ponttal és 12 lepattanóval ért el dupla-duplát.

 

Oroszországban a versenykiírás értelmében április 30-ig le kell zárni a bajnoki küzdelmeket. Az Euroliga Final4-t követően így a két sztárcsapat fináléját igen sűrű menetrend szerint bonyolítják le. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban az első és a második meccset április 20-án, illetve 22-én rendezi a Jekatyerinburg. Ezt követően április 25-én Kurszkban lépnek pályára a felek. Szükség esetén a negyedik találkozót április 27-én rendeznék Kurszkban. A sorsdöntő ötödik derbit pedig április 30-án Jekatyerinburgban.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: