Európa-bajnokság 2019

Az Elitzur Ramla lett az izraeli bajnok

2019.04.08. 18:09 | Izrael

Hétfőn este lezárult az izraeli élvonal fináléja. Az Elitzur Ramla sokáig emlékezetes csatában 81-80-ra legyőzte a Maccabi Ashdod gárdáját és ezzel 3-0-val lezárta a párharcot.

 

Fotó: Facebook.com/ligatnashimbasketball

Fotó: Facebook.com/ligatnashimbasketball

 

Az Elitzur Ramla az első két meccsen elért sikere után a bajnoki cím megszerzéséért lépett pályára. Ennek megfelelően kezdtek és már a második negyed közepére 10 pontos előnyt építettek fel. A harmadik szakaszban sem változott a játék képe. A különbség 6-8 egység között mozgott a folytatásban is. Ezt azonban nem tudta menedzselni az Elitzur. Az utolsó 10 percnek ugyan még a Ramla 66-62-es előnyéről vágtak neki a felek, de ekkor már benne volt a játék képében a fordulat.

 

 

A fentiekben leírt fordulat a játékrész közepére jött el, amikor 71-71-nél egyenlített az Ashdod. Innentől fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok az utolsó másodpercekig. Végül nyolc másodperccel a játékidő vége előtt Tiffany Mitchell szerezte a győztes találatot. Az Elitzur Ramla 81-80-as sikert aratott és 3-0-val behúzta a bajnoki címet. A Ramla mindent vitt idén Izraelben, hiszen korábban a kupadöntőben is felülmúlták az Ashdod alakulatát.

 

A finálé és az egész izraeli évad hőse Tiffany Mitchell volt, aki ezen a találkozón is 31 pontig jutott. Mellette Jaime Nared 20, Allison Hightower 17 egységgel zárt.

 

Fotó: Facebook.com/ligatnashimbasketball

Fotó: Facebook.com/ligatnashimbasketball


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: