U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

15 fiatalt is megnéz az orosz válogatottban Olaf Lange

2019.04.09. 15:18 | Oroszország

Mielőtt a nagyválogatott megkezdené a felkészülést a 2019-es Európa-bajnokságra, Olaf Lange, orosz szövetségi kapitány 15 feltörekvő fiatalnak háromnapos összetartást vezényel - adta hírül az orosz szövetség hivatalos honlapja.

 

Fotó: russiabasket.ru

Fotó: russiabasket.ru

 

Május 5. és 8. között az oroszok novogorsk-i edzőközpontjában kerül sor arra az összetartásra, mely során feltörekvő fiatal játékosokat néz meg a válogatott szakmai stábja. A legjobbak a nagyválogatott bő keretében is bizonyíthatnak a 2019-es Európa-bajnokság előtt.

 

Olaf Lange célja egyértelmű: azoknak is szeretne lehetőséget adni, akik egy kicsit kívül esnek a sztárcsapatok uralta mezőnyből. Esetleg pályafutásuk azon szakaszában járnak, amikor a korosztályos versenyrendszerből már kiöregedtek, de felnőtt szinten, a profik között még kevesebb lehetőséget kapnak.

 

 

A 15 fős keretet az alábbi játékosok alkotják: Anna Burovaya, Elizaveta Komarova, Yulia Kozik, Daria Kurilchuk, Daria Namok, Karina Nizamova, Olga Novikova, Julia Gladkova, Viktoria Medvedeva, Camilla Ogun, Olga Frolkina, Victoria Cheren, Albina Razheva, Tatiana Sema és Elizaveta Shabanova.

 

A nagyválogatott május 9-én kezdi a munkát. A csapat bő keretét is napokon belül megismerhetjük. Addig sincs sok kérdőjel a selejtezőkön mutatott forma és felállás tükrében. Az pedig már múlt héten nyilvánosságot láthatott, hogy honosítottként a sérülésből lábadozó Jamierra Faulkner kaphat lehetőséget.

 

A szakmai stáb a felkészülési programot már összeállította. Az oroszok hét különböző ellenféllel nyolc meccset vívnak a kontinenstorna előtt. Kizárólag topválogatottakkal mérkőznek. Ellenfeleik között lesz Lettország, Svédország, Spanyolország, Szerbia, Franciaország, Törökország, valamint az olasz / belga duóból az egyik.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: