Európa-bajnokság 2019

Az Arizona Wildcats' nyerte a WNIT sorozatot

2019.04.09. 06:51 | NCAA Női kosárlabda

Lezárult az Egyesült Államokban a hétvégén az egyetemi szezon. Az NCAA Divízió I-es Női Kosárlabda Bajnokságát a Baylor nyerte, míg a Divízió I élmezőnye mögötti közvetlen üldözőboly legjobbja az Arizona Wildcats' lett.

 

Fotó: womensnit.com

Fotó: womensnit.com

 

A rendszeres magyar kötődés miatt minden esztendőben kitekintünk a WNIT küzdelmeire is, ahol a főtáblán az a 64 gárda szerepelhet, akiket a szakemberek a legerősebbnek tartanak az NCAA Divízió I-es Női Kosárlabda Bajnokságának - szintén 64-es - főtáblájáról lemaradó alakulatok mögött. Idén az Ohio State és Juhász Dorka, illetve a Minnesota és Kaposi Pálma szereplését követhettük a sorozat kezdetén.

 

 

A négyes döntőbe végül az Arizona, a TCU, a Northwestern és a James Madison jutott. A Final Four-t az Arizona rendezte a Tucsoni McKale Centerben. A fináléba kerülésért a hazaiak 59-53-ra verták a TCU-t, míg a másik ágon a Northwestern 74-69-re a James Madison-t. A döntőre minden jegy elkelt, így a hazaiakat 14644 biztatta a helyszínen. Az Arizona végül extázisban játszva 56-42-es győzelmet aratott a Northwestern felett. A később MVP-nek is megválasztott Aari McDonald lett a legeredményesebb 19 ponttal.

 

A WNIT 2019-es ágrajza eredményekkel


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: