Európa-bajnokság 2019

Három negyeddöntő párharc lezárult Olaszországban

2019.04.09. 22:29 | Olaszország

Vasárnaptól keddig bonyolították le az olasz élvonal negyeddöntő párharcainak második meccseit. A három élcsapat, a Schio, a Reyer Venezia és a Ragusa már biztosította helyét a négy között. Egy párharcban viszont sorsdöntő harmadik meccset rendeznek.

 

Fotó: legabasketfemminile.it

Fotó: legabasketfemminile.it

 

A Famila Schio a Vigarano otthonában is nagy különbségű, magabiztos sikert aratott. A 82-48-as győzelmükkel 2-0-val lezárták a párharcot. A 17-4-es második negyed eldöntötte az összecsapást, mely a 17 pontos Eva Lisec remeklését hozta. Allie Quigley 20 perc alatt 11 ponttal és 4 lepattanóval zárt. Még nem tudni, hogy ki lesz az elődöntőben a címvédő ellenfele. A Fila San Martino di Lupari és az Elcos Broni párharca ugyanis 1-1-re módosult. A második meccsen a Broni hazai pályán 66-53-as sikert aratott. A Fila San Martino di Lupari az első negyed végére 20-11-re lépett el. Az előnyüket a harmadik negyed közepéig őrizték. A Broni 40-35 után azonban 12-3-as sorozattal fordított és innentől végig előrébb jártak.

 

 

A másik ágon a papírformának megfelelően összejött a Passalacqua Ragusa - Umana Reyer Venezia elődöntő. A Ragusa a Lucca otthonában aratott 77-49-es sikert, amivel 2-0-val befejezték a párharcot. Már a 26-7-es első negyedben állva hagyták riválisukat. Ezúttal Hamby 17, Harmon 14, Kuster 13 pontot ért el a sztárjaik közül. A Reyer Venezia 94-59-es győzelmet ünnepelhetett az Allianz S.S.Giovanni csarnokában. Ezzel szintén 2-0-ra nyerték a párharcot. Nem volt egy súlycsoportban a két gárda és már itt is az első negyed mindent eldöntött. Ezt ugyanis 26-9-re hozta a velencei gárda, melyben Jolene Anderson 20 pontját, illetve Anete Steinberga 14 pont, 9 lepattanós teljesítményét kell kiemelni.

 

A folytatást tekintve a Fila San Martino di Lupari - Elcos Broni párharc sorsdöntő harmadik meccsét szombaton este 20 óra 30 perctől rendezik. Az elődöntő párharcok ezt követően a tervek szerint április 16-án kedden kezdődhetnek.

 

Eredmények

Meccanica Nova Vigarano - Famila Wuber Schio 48-82
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a Famila Schio javára.


Allianz Geas S.S.Giovanni - Umana Reyer Venezia 59-94
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a Reyer Venezia javára.


Gesam Gas&Luce Lucca - Passalacqua Ragusa 49-77
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a Passalacqua Ragusa javára.


Elcos Broni - Fila San Martino di Lupari 66-53
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-1.

 

Ágrajz


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: