U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kelsey Griffin a 3x3-as kosárlabdáról

2019.04.09. 15:26 | Ausztrália

A közelmúltban került sor a 3x3-as ausztrál válogatott összetartására. Ennek kapcsán az egyik legnagyobb hír az volt, hogy az edzőtáborban kipróbálta magát a WNBL szezon MVP-je, a WNBA évadra készülő Kelsey Griffin.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Az ausztrálok nagy hangsúlyt fektetnek az utóbbi időben a 3x3-as kosárlabda fejlesztésére. Valamivel később kerültek be a sportág körforgásába, mint a meghatározó európai nemzetek. A 2020-as Tokiói Olimpiára viszont már szeretnének versenyképes csapatot építeni. Ráadásul a 2022-as Nemzetközösségi Játékok progmrajába is felvételt nyert a kosárlabda ezen szakága.

 

Nem véletlen tehát, hogy Kelsey Griffin-t is meghívták a csapatba. A felnőtt nagypályás válogatott honosítottja örömmel vállalta a felkérést. Igaz, a megállapodás az volt, hogy a közelgő WNBA szezon miatt, ahol Minnesota Lynx-nél számítanak a szolgálataira, edzőmérkőzésen a fokozott sérülésveszély okán nem léphetett pályára.

 

 

"Mindig megtiszteltetés, ha egy válogatottba meghívnak. Nagyszerű érzés a hazádat képviselni Világversenyen és a 3x3-as kosárlabda erre újabb esélyt ad. Többen mondták nekem, hogy a 3x3-at feltétlenül ki kellene próbálnom. Egyrészt a testi adottságaim, magasságom okán, másrészt a játékstílusom jól illeszkedne a 3x3-hoz." - fogalmazott Griffin az ausztrál szövetség honlapjának adott nyilatkozatában, majd így folytatta:

 

"Jó ideje kosárlabdázom már, de új dolgokat tanulni az imádott sportágamról, mindig egy nagyszerű lehetőség. A 3x3 sokkal több annál, mint az, hogy kettővel kevesebben tartózkodnak a pályán. Sokkal inkább a gyors átmenetről szól támadás és védekezés között, illetve az e mögött megbújó stratégiáról. Az én játékom olyan "minden mozdulatnak legyen célja" jellegű, míg a 3x3 sokkal inkább épít az ösztönös megmozdulásokra." - összegzett Griffin.

 

Arról az ausztrál szövetség összeállítása nem szól, hogy Griffint láthatjuk-e nagy tornán 3x3-ban. Nyilván óriási erősítés lenne és nagyot robbanna a nyilvánosság előtt a hír, ha egy ekkora klasszis kipróbálná magát a szakágban. Ugyanakkor Griffin-nek WNBA kötelezettségei vannak, illetve tagja a nagypályás válogatott bő keretének is.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: