Európa-bajnokság 2019

A bronzéremért játszhat a Sopron az Euroligában

2019.04.12. 22:09 | EuroLiga

Hősieset küzdött a Sopron Basket az Euroliga elődöntőjében, de végül alulmaradt az UMMC Jekatyerinburggal szemben. A bronzéremért játszhat vasárnap Roberto Iniguez együttese.

 

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

 

Zsúfolt ház és extázis. Fantasztikus hangulat uralkodott a Novomatic Arénában már fél órával a Jekatyerinburg – Sopron elődöntő kezdete előtt. Bár nem telt el két perc és 7-0-ra elléptek az oroszok, de az első negyed második fele álomszerű kosárlabdát hozott. 14-7-es jekatyerinburgi vezetés után 17-3-as sorozatot produkáltak Roberto Iniguez tanítványai. Jó távoli dobásokkal, Turner 10 és Zahui 8 pontjával végül 24-17-re mentek a mieink 10 perc játékot követően. A második negyedben a 9 pontot is elérte a differencia. Ez volt a csúcs, ezt követően 28-22-ig őrizte 6 pont körüli előnyét a Sopron, majd fokozatosan a Jekatyerinburg vette át az irányítást. Elsősorban védekezésben rendezte a sorokat Miguel Mendez gárdája. Sokkal kevesebb üres dobóhelyzethez jutott a magyar bajnok. Ehhez jöttek Alba Torrens és Kayla McBride extra villanásai. A félidőt viszont jó érzésekkel zárhattuk, hiszen a dudaszó pillanatában betalált Candice Dupree és ezzel 42-39-re feljött a Sopron.

 


A félidei statisztikát figyelve ki kell emelni, hogy 22-17-re vezetett a lepattanókban a Sopron. A közel 50%-os mezőnymutató mellett ez alapozta meg a szoros eredményt. A harmadik negyedet Vandersloot triplája vezette fel. Tovább szigorítottak védekezésükön az oroszok és erre építve növelték előnyüket. Roberto Iniguez négy perc játék után 51-41-es jekatyerinburgi vezetésnél kért időt. Mindössze egy mezőnykosaruk volt ekkor a mieinknek. Jót tett az időkérés, érezhetően megnyugodott a meccs a rohanós percek után. A különbség 10 egység környékén állt be, ami abból a szempontból tűnt soknak, hogy mindössze három mezőnykosarat jegyzett végül a harmadik negyedben a Sopron. A záró szakasznak 60-46-ról futottak neki a csapatok. Ebben a periódusban már nem forgott a jekatyerinburgi siker. Hősiesen küzdött a Sopron és az utolsó 5 percbe fordulva még 68-55-nél is akadt labdájuk ahhoz a mieinknek, hogy közelebb kerüljenek. A folytatásban már nem volt mód erre. A különbség a 20 pontot is elérte. Felejthetetlen szezonnak egy nagyon emlékezetes estéje lett így is az elődöntő. A közönség vastapssal köszönte meg a teljesítményt! Egymást követően második évben van Európa négy legjobbja között a Sopron.


A bronzmérkőzésen vasárnap 17 óra 30 perctől az USK Praha lesz az ellenfél.

 

Eredmény

UMMC Jekatyerinburg - Sopron Basket 81-59 (17-24, 25-15, 15, 18-7, 21-13)

 

Statisztika

 


 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: