Európa-bajnokság 2019

A CMB Cargo UNI Győr közleménye az elődöntő párharc időpontjáról

2019.04.12. 09:51 | Magyar Bajnokság

Ahogy arról korábban hírt adtunk, csütörtökön kijelölésre kerültek az Aluinvent DVTK - CMB Cargo UNI Győr elődöntő párharc időpontjai. Ezzel kapcsolatban az esti órákban idéztük az Aluinvent DVTK közleményét. Az alábbiakban a CMB Cargo UNI Győr álláspontja olvasható.

 

 

Forrás: CMB Cargo UNI Győr Sajtóközlemény

 

Klubunk az elődöntő időpontjainak kijelölése apropóján az alábbi közleményt adja ki:

 

A fair play nem előny, hanem erény

 

Legkevésbé sem szeretnénk riválisainknak hátrányt okozni és ugyanezen megfontolásból módosította az MKOSZ versenybizottsága az ez évi női NB I A csoport menetrendjét. Mi nem kérünk és nem is kértünk különleges elbánást.


Mint köztudott, a Sopron Basket Euroliga-döntős részvétele miatt az eredetileg tervezett program az azonos versenyfeltételek megteremtése végett változtatásra szorult.

 


Tudjuk, hogy nagy a tét, hiszen a magyar bajnokság első két helyezettje a következő évben Euroliga-indulásra jogosult lesz, pont ezért is tartjuk fontosnak, hogy az a csapat, amelyik az elmúlt évek kimagasló Euroliga-szerepléseivel kiharcolta ezt a lehetőséget a magyar kosárlabda számára, egyenlő versenyfeltételek mellett vehessen részt a bajnokság véghajrájában.


A legnagyobb tisztelettel gondolunk hosszú idők óta a DVTK női kosárlabdacsapatára és vezetőire, legkevésbé sem áll szándékunkban az ő munkájuk megnehezítése, viszont határozott célunk a meglévő jó emberi és sportszakmai kapcsolatunkat megőrizni nagy múltú ellenfelünkkel. Ne szócsatákat vívjunk, hanem valódi kosárlabda-mérkőzéseket, és ne a médiumok hasábjain, hanem a kosárlabdapályákon.
Ehhez kívánok mindkét klubnak jó egészséget, a mérkőzéseken meg vitézséget!

Fűzy András
elnök 


Hozzászólások

1. Palásthy Tamás
2019. 04. 12. 17:07
Sohasem írtam eddig erre a fantasztikus oldalra.. Vitézséget? Ez nöi meccs nem? Nagyon büdös ner szagot érzek.. Minek nektek Euroliga? Látjuk a nemzetközi eredményeiteket, a kutya sem kiváncsi a kosárlabdátokra.. Vegyetek még bírókat, úgyis bronzcsatába mentek :) Legalább jobban felkészülünk, a mi sebeink is gyógyulnak még addig.. Ez szánalmas!
2. Somos Miklós
2019. 04. 12. 21:29
Tisztelt Cím! Különleges dolog a ferpléről beszélni akkor,haegy csapat a korábban lefixált mérkőzés időpontról ,a felettes szevhez fordul,hogy a korábban lefixált mérkőzés időpontot vátoztassa meg! Nem kíván a korábban rögzített időpontban lejátszani a kitűzött mérkőzést! (Ez a ferplé szabály?) Nem törődik azzal,hogy a szervezéssel a DVTK-felesleges költséget dob ki az ablakon.Nem törődik azzal,hogy a DVTK tól elvesz egy szombati játéknap,és cserébe Ő kapja! Ezek után ferplé-ről beszélni,egyhén szólva különleges felfogás!Mindenesetre az eljárással tettemes költségveszteséget okoz a DVTK-nak,és nekünk szurkolóknak! Nagyon régen (több mint 40 éve) járok kosárlabdamérkőzésekre de ilyen eljárást még soha nem tapasztaltam,sem csapattól,sem a szövetségtől!Ez eléggé szégyenteljes!
3. Somos Miklós
2019. 04. 15. 10:16
Csak egy megjegyzés! A Sopron Euroliga szereplésének időpontjait előbb lehetett tudni(a szövetségnek pláne) és időben lehetett tudni és erről meghozni a döntést! A Győriek(elég csúnya) tiltakozáasa pedig konkrétan elhangzott! Az is tény ,hogy a DVTk-t felesleges kötségek terhelték,és elvettek tőle egy szombati hazai játéknapot,amitmi szurkolók tudjuk ,hogy nem mindegy!Hajrá DVTk,hajrá női kosárlabda!
Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: