Európa-bajnokság 2019

A Play-Out harmadik fordulója jön szombaton

2019.04.12. 23:28 | Magyar Bajnokság

Szombaton immár a félidejéhez érkezik az idei Play-Out. A harmadik forduló mérkőzéseire kerül sor, ahol a tudásban közelebb álló gárdák mérkőznek. A 9-10. és a 11-12. hely a tét.

 

 

Az alapszakasz utolsó fordulójára mindenki emlékezhet, aki kitartóan követi a hazai bajnoki küzdelmeket. Az ELTE-BEAC Újbuda ekkor hosszabbítás után 84-80-ra legyőzte a Vasas Akadémiát, ezzel elütve riválisát a negyeddöntőben való szereplés jogától. A Vasas 17 ponttal is vezetett azon a találkozón és innen állt fel a BEAC. Ez az összecsapás további érdekességet kölcsönöz a szombaton 15 órakor kezdődő presztízsrangadónak, melyet ezúttal Pasaréten rendeznek. Mindkét együttes biztosította már matematikailag is a helyét az élvonalban, de a 9. pozíció sorsa nyitott.

 


Ritka, amikor egy Play-Out párharc kapcsán azt lehet írni, hogy összességében a mutatott formájával, játékával és eredménysorával mindkét fél elégedett lehet. Ebben a párosításban viszont ez maximálisan igaz. A Vasas egész évben versenyképes formát mutatott ponterős egyéni teljesítménnyel és a közvetlen riválisok ellen kifejezetten jó lepattanózással. A BEAC a Magyar Kupa óta folyamatosan lép előre. Kostowicz érkezésén túl is több kulcsember dobóformájá feljavult, ami stabilabb védekezéssel párosulva hozta a sorozatban elért három sikert.


Az MTK Budapest és a PINKK Pécsi 424 18 órakor kezdődő Városmajori összecsapásának a 11. hely a tétje. Az MTK eddigi két sikerét éppen a PINKK ellen szerezte. A pécsiek számára pedig január óta továbbra is várat magára az újabb siker. Mindkét csapat rendkívül hullámzó idén, egy-egy kifejezetten jól sikerült negyedet, félidőt rendre hullámvölgyek követnek. Szinte lehetetlen jósolni emiatt. Sem szerkezetben, sem az utóbbi időben elért statisztikákban nincs nagy különbség a felek között. A PINKK rutinos horvát légiósa Emilija Podrug nélkül lép pályára, aki a Vasas ellen szenvedett bokasérülést.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: