U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A Sopronnak és a Prágának is van sikerélménye orosz sztárcsapat ellen

2019.04.12. 11:45 | EuroLiga | Írta: Nagy Norbert

Pénteken kezdődik Sopronban a női kosárlabda Euroliga 2019-es négyes döntője. A Final4 elődöntői alkalmával a legnagyobb kérdés, hogy megállítja-e bárki az orosz hengert.

 

Fotó: FIBA.Basketball


Amikor a 2019-es Final4 mezőnyét nézzük, akkor azt láthatjuk, hogy a papírformának megfelelően ott van a legjobbak között a címvédő UMMC Jekatyerinburg és az első számú trónkövetelő a Dinamo Kurszk. Melléjük az Euroliga 16-os csoportkörének azon két együttese csatlakozott, amelyik tétmeccsen el tudta csípni a minden tekintetben kiemelkedő orosz együtteseket. Igaz, fordított felállásban, mint ahogy az elődöntő párosításai alakulnak.


A Sopron Basket február 6-án nyert hosszabbítás után 93-83-ra Kurszkban, míg az USK Praha egy héttel korábban január 30-án rendes játékidőben 82-73-ra múlta felül az UMMC Jekatyerinburgot a cseh fővárosban. Nemzetközi porondon idén a két sztárcsapatnak ezek az egyetlen vereségei.


Ha a találkozókat nézzük, akkor a Sopronban és a Prágában közös, hogy kiemelkedően dobta a triplákat ezen bravúrok alkalmával. A mieink 45%-al, a csehek 40%-nel. Mindkét csapat kiválóan szedte a lepattanókat. Sőt, az USK 46-31-re meg is nyerte ezt a csatát, de a soproni gárda 41 lepattanója Kurszkban szintén extra. Közös a gólpasszok magas száma, az USK Praha 32-t, a Sopron 25-öt osztott ki. Az eladott labdák alacsony száma szintén bravúr. Ki kell még emelni a Sopron 8 szerzett labdáját Kurszkban. A két csapat hatékony volt gyorsindításból. A Sopron 12, a Prága 10 pontot ért így el.

 


Mi tud idén a Sopron Basket és az USK Praha, amit mások nem? Elsősorban mindkét együttesről elmondható, hogy adott minden összetevője a sikeres nemzetközi szerepléshez. Kezdve a zseniális edzőktől a kispadon. Natalia Hejkova ötszörös győztes az Euroligában, míg Roberto Iniguez a Valenciával nyerte meg a sorozatot, de járt döntőben a Fenerbahce, az Orenburg és a Sopron csapatával is.


Mindkét keretben vannak klasszis amerikai légiósok, akik elengedhetetlenek a sikerhez. A játékot kiválóan olvasó minőségi európai centerek és egy hazai mag, amelynek lehet, hogy adott esetben a statisztikai mutatói nem kiugróak, de edzésmunkájukkal, hasznos perceikkel szerves részeik a csapatoknak és elképzelhetetlen nélkülük a siker.


Pénteken előbb az USK Praha a Dinamo Kurszk, majd este az általunk legjobban várt meccsen a Sopron Basket az UMMC Jekatyerinburg ellen bizonyíthat. Természetesen óriási esélyesek az orosz gárdák, de ahogy a fenti néhány sor is megmutatja: taktikus, szervezett játékkal és extra teljesítményekkel megközelíthetőek. Bízni kell a játékosokban, edzőkben és a Sopron sikeréért szorítva mi is arra kérjük a hazai szurkolókat, hogy a tavalyi évhez hasonlóan fantasztikus biztatásukkal segítsék a csapatot!

 

17:00 USK Praha - Dinamo Kurszk

Részletes beharangozó

 

 

20:00 UMMC Jekatyerinburg - Sopron Basket

Részletes beharangozó

 


 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: