Európa-bajnokság 2019

Az alapszakasz utolsó fordulóját rendezik Törökországban

2019.04.12. 23:41 | Törökország

Szombaton lezárul a török élvonal alapszakasza. Az első három hely sorsa és sorrendje már eldőlt, utána viszont bármi lehet.

 


A Cukurova már korábban bebiztosította az első helyét a tabellán. Ahogy az is eldőlt, hogy a Fenerbahce lesz a második és a Hatay a harmadik. A negyedik pozícióért viszont még teljesen nyitott a verseny és magyar szempontból is ez a legfontosabb.


Krivacevic Tijana csapata, a Botas jelenleg a negyedik, de erre a pozícióra matematikai esélye még a Mersin, a Galatasaray és a Besiktas gárdájának is van. A képlet nagyon egyszerű. Ha a Botas legyőzi a Bodrum-ot, akkor megszerzi a negyedik pozíciót és ezzel együtt a negyeddöntős pályaelőnyt. Ha vereséget szenved és a Mersin nyer a harmatgyenge Istanbul Universitesi otthonában, akkor ők lesznek a negyedikek.


Ha a Botas és a Mersin is vereséget szenved. Akkor nyílik meg az esély a Canik-hoz látogató Galatasaray és az Adanát fogadó Besiktas előtt. Ha ugyanis ők győzni tudnának, akkor extrém esetben négyes körbeverés is kialakulhat. A Galatának és a Besiktas-nak így arra is figyelnie kell, hogy minél nagyobb különbséggel nyerjen. Mini-tabella esetén a Mersin van a jelenlegi állás szerint kiváló pozícióban.

 


Az élen a Fenerbahce és a Cukurova egymással vív rangadót. A találkozónak a helyezéseket tekintve nincsen tétje és várhatóan a bajnoki rájátszás keddi kezdete előtt három nappal nem is adnak ki magukból mindent a felek. Ettől függetlenül egy esetleges későbbi bajnoki döntő tükrében érdekes derbi lehet ez is.


Az utolsó forduló programja – április 13., szombat
12:00 Besiktas - Adana
12:00 Botas - Bodrum
12:00 Canik Belediye - Galatasaray
12:00 Hatay - Bellona Kayseri
12:00 Izmit Belediyespor - Ormanspor
12:00 Mersin - Istanbul Univ.
15:00 Fenerbahce - Cukurova
 

Tabella


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: