Európa-bajnokság 2019

Breanna Stewart és Sonja Petrovic 52 pontja

2019.04.12. 23:57 | EuroLiga

Nagyszerű sportélményt, sok zseniális egyéni teljesítményt hozott a soproni Euroliga Final4 első játéknapja. Ezek közül is kiemelkedett az, amit Breanna Stewart és Sonja Petrovic mutatott. Ketten együtt 52 pontot értek, amikor az elődöntőben a Dinamo Kurszk legyőzte az USK Prahát.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

A Dinamo Kurszk 84-67 arányban verte az első elődöntőben az USK Praha gárdáját. A siker alkalmával Breanna Stewart 32 pontot ért el. Tette mindezt úgy, hogy a 18 mezőnykísérletéből 11 sikeresnek bizonyult. Az első negyedben rögtön 11 ponttal indított. A csendesebb második etap után, amikor a harmadik faultját is beütötte, a második 20 percben dominált. Ekkor 18 egység került a neve mellé.

 

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Sonja Petrovic nélkül nem biztos, hogy győzelmet ünnepelt volna a Dinamo Kurszk. A szerb világklasszis a második negyedben akkor lépett elő vezérré, amikor kisebb fölénybe került a cseh gárda. Ebben a szakaszban egymaga 12 pontot szerzett. Végül 20 ponttal és 5 lepattanóval zárt.

 

„Nehéz meccs volt, az eredmény nem is mutatja, hogy mennyire. Különösen az első félidő. A második félidőben már agresszívebbek voltunk. Szeretnek futni, ezt tudtuk róluk. Saját fegyverükkel győztük le őket.” – értékelte az elődöntőt Breanna Stewart, aki pályafutása első Euroliga döntőjét vívhatja.


Stewart mellett az előbbiekben kiemelt Sonja Petrovic és Natasha Howard is remekelt kurszki oldalon. „Amikor nagy szükségünk volt Sonjára a második negyedben, akkor lett igazán éles és agresszív. A csapatunkban mindenki tudja, hogy Sonja milyen kaliberű játékos, de ma mindenki hozzátett.” – fogalmazott Stewart mielőtt Natasha Howard-ról is tett volna említést. „Tash érkezése csodálatos hír volt számomra, mert nagyon jól ismerjük egymást. Szerintem jól tudunk együtt játszani és ő is mindent megtett ebben az elődöntőben.”

 

Videós összefoglaló a kiemelkedő teljesítményekről:

 

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: