Európa-bajnokság 2019

Reakciók az Euroliga elődöntők után

2019.04.12. 23:58 | EuroLiga

Pénteken rendezték Sopronban a női kosárlabda Euroliga Final4 elődöntőit, mely során a Sopron Basket alulmaradt az UMMC Jekatyerinburggal szemben, míg a Dinamo Kurszk az USK Praha ellen érvényesítette fölényét.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Az UMMC Jekatyerinburg 81-59-re múlta felül a Sopron Basket csapatát. Két ellentétes félidőt láthattunk. Az első 20 percben a Sopron Basket kifejezetten jól tartotta magát. A nagyszünet előtti percekben kezdett kibontakozni játékban a Jekatyerinburg fölénye, mely a harmadik negyedben a döntést is elhozta. „Az első félidőben nagyszerű munkát végeztünk, azt játszottuk, amit terveztünk. A másodikban 5-5 elleni játékban támadásban nehezen találtuk a ritmust. Védekezésben is megtorpantunk. Mindent megtettünk, de nagyon erős csapattal találkoztunk, akikkel szemben ekkor olyan különbség alakult ki, ahonnan már nem tudtunk visszajönni. A cél a regenerálódás és vasárnap a bronzérem megszerzése.” – fogalmazott Fegyverneky Zsófia, akihez Roberto Iniguez vezetőedző is csatlakozott.


„Ugyanazt tudom elmondani, mint Zsófi. Nagyon különbözött a két félidő. A második félidőben megtorpant, statikussá vált a támadójátékunk. Túlgondolkoztunk bizonyos helyzeteket, ami többször előfordult már velünk a szezonban. Védekezésben is akadtak kihagyásaink, de ez a mérkőzés már elmúlt és vasárnapra kell koncentrálnunk. Megpróbáljuk megszerezni a bronzérmet. Sokan állnak mellettük, akik büszkék lehetnek arra, hogy egymás követő két évben Európa négy legjobb csapata közé jutottunk.” – összegzett Roberto Iniguez.

 


Az UMMC Jekatyering együtteséből Kayla McBride állt a sajtó rendelkezésére, aki 12 ponttal és 6 lepattanóval vette ki a részét a sikerből: „Nagyszerű mérkőzés volt kitűnő hangulatban. Szeretek ilyen atmoszférában játszani. Mindenki hozzátett a csapatunkból. Courtney kiválóan irányított. BG (Brittney Griner – a szerk.) uralta a palánk alatti területet. Elégedettek lehetünk. Vasárnap megpróbáljuk megszerezni a trófeát.” – összegzett az egykoron Sopronban megforduló játékos.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Miguel Mendez a címvédő vezetőedzője szintén méltatta a soproni hangulatot. „Azzal kezdeném, hogy Sopron városának és a klubnak is szeretnék gratulálni! Kiváló otthona a női kosárlabdának, mindig nagyszerű érzéssel tölt el, ha Sopronba jöhetünk! Már az elejétől koncentráltunk, igyekeztünk kontrollálni a mérkőzést. A második negyedben voltak kihagyásaink védekezésben és néhány könnyebb dobást is elhibáztunk. Ezt leszámítva elégedettek lehetünk. Örülök, hogy továbbra is meg tudtuk mutatni az egész szezonra jellemző jó teljesítményünket és ezzel készülünk vasárnapra is.” – jelentette ki a spanyol szakember.


Az első elődöntőben a Dinamo Kurszk 84-67-re verte az USK Prahát. A két csapat között ebben a párosításban is a második félidőben alakult ki az igazán nagy differencia. A középpontba természetesen Breanna Stewart került, aki úgy ért el 32 pontot, hogy a 18 mezőnykísérletéből 11 sikeresnek bizonyult. „Nehéz meccs volt, az eredmény nem is mutatja, hogy mennyire. Különösen az első félidő. A második félidőben már agresszívebbek voltunk. Szeretnek futni, ezt tudtuk róluk. Saját fegyverükkel győztük le őket.” – mondta a világklasszis zseni, aki pályafutása első Euroliga döntőjét vívhatja.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Ahogy azt visszatekintő összeállításunkban is kiemeltük. A prágai sikerhez nagyon kellett Stewart mellett a 22 pontos Natasha Howard és a 20 egységig jutó Sonja Petrovic eredményes játéka. Különösen Petrovic villanásait érdemes kiemelni, aki a szoros második negyedben egymaga ért el 12 pontot. „Amikor nagy szükségünk volt Sonjára a második negyedben, akkor lett igazán éles és agresszív. A csapatunkban mindenki tudja, hogy Sonja milyen kaliberű játékos, de ma mindenki hozzátett.” – fogalmazott Stewart mielőtt Natasha Howard-ról tett volna említést. „Tash érkezése csodálatos hír volt számomra, mert nagyon jól ismerjük egymást. Szerintem nagyon jól tudunk együtt játszani és ő is mindent megtett ebben az elődöntőben.”


Valeriane Ayayi, az USK Praha francia válogatott klasszisa csalódottan értékelt. „Nehéz most, mert azt hittük, hogy sikerülhet. Nyertük a lepattanócsatát, amit előzetesen is kontrollálni szerettünk volna. Túl sok üres dobóhelyzetet engedélyeztünk nekik és támadásban sem futottunk eleget.” – zárta nyilatkozatát Ayayi.
 

A vasárnapi menetrend ITT olvasható


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: