Európa-bajnokság 2019

Szombattól lengyel elődöntők

2019.04.12. 23:07 | Lengyelország

Szombaton kezdődnek a lengyel élvonalban az elődöntő párharcok. A CCC Polkowice és az Arka Gdynia, illetve a Sleza Wroclaw és a Gorzow mérkőzik a fináléba kerülésért.

 


A CCC Polkowice és a Gdynia párharcában az alapszakasz 1. és 4. helyezettje találkozik. A Polkowice, mely játékoskeretét tekintve kiemelkedik a lengyel mezőnyből, a Lublin-t búcsúztatta három meccsen. Látszólag volt azonban csak sima a párharc. Három szenvedős találkozót jelentett az a címvédőnek. A Gdynia pedig a Wisla Krakow-t verte 3-0-ra. Náluk az igazi bravúrt a hosszabbításos krakkói siker hozta. Összességében a számok a Polkowice mellett szólnak. A bővebb rotációs lehetőségeiket egyértelműen érvényre kellene juttatni. A kulcskérdés, hogy centerposzton Temi Fagbenle és Emm± Cannon, illetve az irányítók között Weronika Gajda és Barbora Balintova párharcából ki jön ki győztesen. Ha itt is alulmarad a Gdynia, akkor nem lesz esélyük.

 


A Sleza Wroclaw és a Gorzow párharca olyan szempontból különleges, hogy az alapszakasz 6. és 7. helyezettje ritkán vív elődöntőt jegyzett bajnokságban. Ugyanakkor ezzel szépen megmutatkozik, hogy a CCC Polkowice mögött mennyire kiegyenlített a lengyel mezőny. A Gorzow a második Torun-t búcsúztatta, míg a Wroclaw az Artego Bydgoszcz alakulatát. Mindkét csapat az első két idegenbeli meccsét nyerte. Lengyelországban minden női kosaras felület két rendkívül népszerű légiós, Elina Babkina és Sharnee Zoll-Norman párharcáról szól. A kettőjük csatája igazi pikantéria lesz. A két gárda hasonló szerkezetű és stílusban sincs nagy különbség. Ilyen szempontból pedig két „dobógép” Marissa Kastanek és Ariel Atkins párharca is érdekes lehet.


Lengyelországban a 2-2-1-es rendszert alkalmazzák az elődöntők során. Szombaton és vasárnap rendezik az első két találkozót a magasabban rangsorolt gárda otthonában.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: