U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Az MBK Ruzomberok az esélyes a szlovák döntőben

2019.04.13. 06:43 | Szlovákia

Szombaton kezdetét veszi Szlovákiában az MBK Ruzomberok és a Pieą»anské Čajky döntő párharca. A rózsahegyi gárda nagy favorit és a kassai klub kidőlését kihasználva 2003 után újra szeretné elhódítani a trófeát.

 

 

A többek között Euroliga győzelmet is hozó sikerkorszak 2003-as lezárása után lehet ismét bajnok Szlovákiában az MBK Ruzomberok. A Pieą»anské Čajky elleni fináléban egyértelműen favoritok. Az egész szezonban hazai porondon mindössze egyszer szenvedtek vereséget. Igaz, akkor éppen a pöstyéniektől kaptak ki a középszakaszban egy tét nélküli derbin. A Rózsahegy télen a Pöstyén legyőzésével a Szlovák Kupát már elhódította.

 

A keretük egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből, hiszen rutinos légiósokat foglalkoztatnak. Közülük hárman, Janeesa Jeffery, Egle Siksniute és Nevena Markovic hazánkban is megfordultak. Ott van még Aaryn Ellenberg, aki szerzett pontok átlagában (14.92) és a gólpasszok átlagában (3.56) is vezeti a szlovák mezőnyt. Ráadásul ötödik légiósuk Olha Yatskovets a legjobb lepattanózó a ligában.

 

 

A Pieą»anské Čajky a CEWL megnyerésével megcsinálta a szezonját. A bajnoki elődöntőben a vártnál versenyképesebb kassai fiatalokat legyőzve jutottak a fináléba. A szezon előtt valamivel nagyobb célokat kommunikáltak, de hamar bebizonyosodott, hogy a Rózsahegy idén erősebb. A 78-61-es kiütést hozó kupadöntő, amikor teljes keretével, a légiósok maximális koncentrációjával odatette magát az MBK, mindenki számára kijózanító volt.

 

A pöstyéniek Jessica Lubin és Janee Thompson mellé tavaszra a hazánkban is két csapatban megforduló Monica Engelman-t szerződtették erősítésnek. Ettől függetlenül meglepő lenne, ha háromszor le tudnák győzni riválisukat. Hazai pályán egy sikerben viszont adott esetben bízhatnak.

 

A döntő párharc szombaton este veszi kezdetét és az egyik fél harmadik sikeréig tart.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: