U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Veretlenül nyerte a keleti csoportot a címvédő TF

2019.04.13. 19:52 | Egyetemi kosárlabda | Írta: Botár László

A héten befejeződtek a küzdelmek a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság női keleti csoportjában. Összefoglaló.

 

Fotó: Botár László


Írta: és fotó: Botár László
 

A címvédő TF jó kezdésére építve biztosan verte a tartalékos Szegedet, s ezzel veretlenül nyerte meg a csoportot az előtt a Debrecen előtt, amelynek nem okozott gondot a folyamatosan fejlődő egri együttes legyőzése. A szegediek a fővárosi vereség után egy már tét nélkülö összecsapáson a Miskolc ellen győzelemmel, s a továbbjutást érő a 4. helyen zárták a csoportküzdelmeket.


Keleti csoport:


FSE - Szegedi RSC 80-43 (22-5, 25-15, 14-9, 19-14)
Budapest, Alkotás u. 20 néző. V.: Gaál, Rózsavölgyi.
TF: Miháczi 8, HERMAN 17/9, KARLÓCAI 13/3, Kováts G. 6, VARGA B. 8. Csere: VÖRÖSHÁZI 7/3, OROSZ ZS. 7/3, SZELI 4, Révész S 4, Szabó E 6. Edző: Magyar Bianka.
Szeged: Ódry 4, BOROS 16/3, BURJÁN 13/3, Finsztál, Váradi 5/3. Csere: Hevesi 2, Fodor, Vizes 3/3. Edző: Földi Alexandra.


Kicsit nehezen pörgött fel a címvédő a tartalékos Szeged ellen, a 4. percben 4-2-re vezetett, de a nyitó etap második felében lendületes, gyors, pontos játékkal gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést a maga javára. A második negyedtől Boros Eszter és Burján Bianka jóvoltából már a szegediek is vezettek pár ügyes támadást, s szereztek szép kosarakat, de a Herman Alíz-Karlócai Julianna (13 pont, 10 lepattanós dupla-dupla)-Varga Barbara trió vezette, a lepattanózást 55-27-re nyerő TF végig fölényben játszva simán nyert.


Magyar Bianka: - Örülök, hogy az előző napi amatőr bajnoki mérkőzésen nyújtott lendületes, agresszív játékunkat megismételve győztünk, és annak is, hogy fiatalabb játékosaink hozzá tudtak tenni a csapat teljesítményéhez. Az egyetemi bajnokságban készülünk a rájátszásra, címvédőként természetesen be akarunk jutni a négyes döntőbe.
Földi Alexandra: - Gratulálok TF-nek, amely idén is esélyese az egyetemi bajnokságnak. Sajnos csak igen tartalékos összetételben tudtunk kiállni erre a mérkőzésre, de az első negyed megilletődöttsége után magunkra találtunk, és összességében a körülményekhez képest úgy érzem, becsülettel helytálltunk.


Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_583

 

 

EKE EVSI - Debreceni Egyetem 37-94 (11-25, 8-17, 7-30, 11-22)
Eger, Ifjúság u., 15 néző. V.: Bene, Lónáth.
EKE EVSI: Gulyás 11, Szászi 4, Baráth 4, Druzsba 6, KIRI12. Csere: Vígh. Edző: Kátai Zsolt.
Debreceni Egyetem: SZABÓ R 17/9, Ruzsa-Kiss 10, GÖTTLINGER 20/6, Tóth 3, SZABÓ CS. 21/6. Csere: Papp 5/3, JÁVOR 8, ÚJ 10/6. Edző: Jávor Barna, Kovács Imre.


Az egri lányok folytatták az utóbbi mérkőzéseken mutatott lendületes, önbizalommal teli játékukat. Kiri Zsófia és Gulyás Anna vezérletével több szép támadást vezettek. A hazaiak, amíg bírták erővel, megnehezítették a képzettebb vendégek dolgát. A debreceniek végül elsősorban Szabó Csenge, Szabó Réka, valamint Göttlinger Anna eredményességére építve ilyen arányban is megérdemelten győztek.


Kátai Zsolt: - Úgy gondolom jó lezárása volt ez a meccs az alapszakasznak. Megmaradt a magunkhoz mért lendületünk az utóbbi pár meccsről. Igaz, a Debrecen ellen mindenkinek nehéz dolga van, de örülök, hogy sikerült jó támadásokat kreálni, főleg az első félidőben.
Jávor Barna: - Hoztuk a kötelező győzelmet, de szeretnék gratulálni az ellenfélnek is, hisz az első mérkőzésünkhöz képest szemmel láthatólag előre léptek. Innentől kezdve nagy erővel készülünk az keresztjátékra.


Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_573

 

Szegedi RSC - Miskolci Egyetem 67-47 (17-10, 12-8, 22-11, 16-18)
Szeged, Topolya sor 3. 40 néző. V.: Dr. Varga, Utasi.
Szegedi RSC: BOROS 13, ÓDRY 8, KŐHÁZI 9/6, VÁRADI 6/3, Fodor 8. Csere: Hevesi 2, Vizes, Kajtár 5/3, Kurityák 8, Finsztál 6, Méhesi 2. Edző: Földi Alexandra.
Miskolci Egyetem: Bányai 9/3, CHVATAL 15/3, Gál 2, Sabbadin 7/3,
SIKORA 14. Edző: Lugosi Zsuzsanna.


A két tartalékos csapat összecsapását jól kezdte a Szeged, Váradi Nóra és Boros Eszter pontjaival magabiztos előnyhöz jutottak a hazaiak. A vendégek leginkább Chvatal Tünde kosaraira számíthattak az első félidőben. A harmadik játékrész hazai rohammal indult, nem sikerült a tartalékos Miskolcnak lassítani a játékot. Ódry Krisztina pontjaival tudta előnyét tovább növelni a hazai együttes. Az öt játékossal érkező vendégek részéről pozitívum, hogy a mérkőzés záró szakaszát a 14 pontos, 10 lepattanós dupla-dupláig jutó Sikora Emőke vezérletével 2 ponttal megnyerték, de a találkozó biztos hazai győzelemmel zárult.


Földi Alexandra: - A védekezéssel akadtak gondjaink, de sikerült megszereznünk a győzelmet.
Lugosi Zsuzsanna: - Nagyot küzdöttek a lányok és gratulálunk a Szegednek a győzelemhez.


Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_580


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: