U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Breanna Stewart az egész WNBA évadot kihagyhatja

2019.04.14. 23:51 | WNBA

Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk, az Euroliga fináléja alkalmával az első félidő utolsó percében a Dinamo Kurszk sztárja Breanna Stewart súlyos sérülést szenvedett. Hivatalos diagnózis még nincs, de az első hírek szerint hat hónap kihagyás várhat rá.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Természetesen mint minden sérülés kapcsán, meg kell várni a részletes kivizsgálások eredményét és az érintett felek hivatalos kommunikációját. Ugyanakkor több jól értesült és megbízható WNBA-s forrás szerint Breanna Stewart Achilles-ín szakadást szenvedett, ami vélhetően hat hónap kihagyást jelent számára.

 

 

Stewart sérülése két klubot is rendkívül nehéz helyzetbe hoz. A Dinamo Kurszk az orosz bajnoki döntőben már nem számíthat a játékára. Ezt követően pedig - ha a hírek igaznak bizonyulnak - akkor a teljes WNBA évadot ki kell hagynia. A címvédő Seattle Storm így nem csak legjobbját veszítette el, de csapatépítés szempontjából is hátrányba került.

 

A Storm szakmai stábja a Drafton a várakozásokkal ellentétben nem csapott le a kínai feltörekvő center Han Xu játékjogára. Jelenleg magas posztokon maradt kezdőnek Natasha Howard és Crystal Langhorne, akiket a padról Courtney Paris segíthet első számú csereként.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: