U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Bronzmeccsre és döntőre hangolódik Sopron

2019.04.14. 15:25 | EuroLiga | Írta: Nagy Norbert

Már kevesebb, mint két óra és kezdődik a Sopronban a 2019 női kosárlabda Euroliga Final4 vasárnapi játéknapja. Előbb 17 óra 30 perctől jön a bronzcsata a Sopron Basket és az USK Praha között, majd 20 óra 30 perctől az orosz sztárcsapatok fináléja.

 

 

Teljesen telt ház várható a vasárnapi játéknapon. Ahogy a fenti kép is mutatja, kint esős, hűvös és kifejezetten szomorkás idő van. Bent a Novomatic Arénában viszont az európai női kosárlabdázás ünnepe jön. Miután a pénteki elődöntőben összességében érvényesültek az erőviszonyok, így vasárnap a tudásban egymáshoz közel álló csapatok között igazi csemegékre készülhetünk.

 

A bronzcsata idén kifejezetten érdekesnek ígérkezik, ahogy részletes beharangozónkban is kifejtettük az orosz gigászok mögötti értékes helyezés megszerzése a Sopronnak és az USK Prahának is óriási siker lenne. Hazai közönség előtt, remélhetőleg a péntekihez hasonló extázisban a magyar bajnoki címvédő is joggal várhatja bizakodva az összecsapást.

 

 

A csarnokba érkezésünkkor a technikai személyzet az utolsó simításokat végezte a hangtechnikán, illetve az idei bemutatáskor használt fényjátékhoz szükséges eszközökön. Az előtérben ismét felállításra kerültek a 2019-es szerb-lett közös rendezésű Európa-bajnokságot népszerűsítő pultok. Ez remek kezdeményezés a FIBA-tól, hiszen a közösségi oldalak tele vannak az itt készült fotókkal. Napjainkban a fiatalokat így lehet elérni. A pályán az UMMC Jekatyerinburg táncsapata a Funny Foxes gyakorolt, míg a szervezők a végső eredményhirdetéshez végezték az utolsó simításokat. Eközben a bronzcsata főszereplői is megérkeztek a csarnokba.

 

Este jön a Jekatyerinburg - Kurszk döntő, ami klubszinten a 2019-es esztendő egyik csúcseseménye lesz az európai női kosárlabdában. Ennyi világsztárt egymás ellen talán még soha nem láttunk az Euroliga döntőjében. Az orosz fölény idén sem szakadt meg a sorozatban. Az elmúlt 17 évet tekintve ez a 14. alkalom, hogy legalább egy orosz gárda szerepel a fináléban. Sorozatban pedig negyedik alkalommal avatunk orosz győztest. Hogy melyik csapat jöhet ki győztesen a 20 óra 30 perckor kezdődő csatából, arra beharangozónkban sem tudtunk választ adni. Egy biztos, aki szereti a sportágat annak nem szabad kihagynia a derbit.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: