U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Negyedik helyen zárt a Sopron Basket az Euroligában

2019.04.14. 23:56 | EuroLiga

Negyedik helyen zárt a Sopron Basket 2019-ben a női kosárlabda Euroligában. A Final4 bronzmeccsén a soproni együttes 64-53-ra alulmaradt az USK Prahával szemben.

 

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

 

Teljesen megtelt a Novomatic Aréna a bronzmérkőzésre, melyet Aleksandra Crvendakic és Candice Dupree találatai vezettek fel. Minden bronzcsata kapcsán óriási kérdés, hogy melyik fél tud jobban regenerálódni és élesebben ráfordulni a találkozóra. Ezúttal valamivel a prágai csapat tűnt frissebbnek, akik 14-6-ra elléptek a játékrész elején. Innen viszont a Sopron, mely hat labdát eladott az első 10 percben, hatalmas szívvel 16-15-re felzárkózott a játékrész végére. A nagy felzárkózásban Fegyverneky Zsófia triplája is kellett. A csapatkapitány viszont a második negyedtől már nem tudott pályára lépni. Ezt a szakaszt is a prágaiak kezdték jobban, akik egy 12-3-as sorozattal 28-17-re léptek el. A legnagyobb prágai előny 12 egység volt. A Sopron azonban – bár többet hibázott, mint a korábbi találkozókon –, de pillanatig nem adta fel, nagyot küzdött és 37-25 után 6-1-es sorozattal zárta a félidőt.

 


A harmadik negyed nagy változásokat hozott. Az USK Praha ugyan 46-39-ig őrizte nagyobb előnyét, de ekkor játékban már sokkal kiegyenlítettebb volt a meccs. Soproni részről is jöttek extra villanások. Crvendakic 5 pontja vagy éppen a sérült bokával is keményen küzdő Zahui lepattanói. Rendezte védekezését a Sopron és riválisát 4 percen át pont nélkül tartva 46-46-nál egyenlített. Lélektanilag azonban nem jött jól, hogy Isabelle Harrison találata zárta cseh részről a negyedik negyedet. A prágaiak így 30 perc után 48-46-ra mentek. Az utolsó 10 percben a fáradt csapatok csatájában valamivel a cseh bajnok tudott frissebb lenni. Hat percen át mindössze egy mezőnykosarat jegyzett a magyar csapat és ez idő alatt 59-49-re elléptek Natalia Hejkova tanítványai. Innen már nem volt visszaút. Az USK Praha 64-53-as sikerrel hódította el a bronzérmet. A Sopron Basket is minden elismerést megérdemel az idei szezonért. Ismét joggal szólt a vastaps a lefújás után. Köszönjük Sopron!

 

Eredmény

Sopron Basket - USK Praha 53-64 (15-16, 16-22, 15-10, 7-16)

 

Statisztika


 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: