U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Nem kérdés, hogy a Jekatyerinburg Európa legjobbja

2019.04.14. 23:58 | EuroLiga

Az UMMC Jekatyerinburg megvédte címét az Euroligában és fennállása során ötödik alkalommal elhódította a trófeát. Az Euroliga Final4 2019-es döntőjében az UMMC Jekatyerinburg 91-67–re legyőzte a Dinamo Kurszkot, mely az első félidő hajrájában elveszítette Breanna Stewart-ot is.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Nagy várakozás előzte meg a finálét, miután a két legerősebb kerettel rendelkező, legtöbb világklasszist felvonultató csapat mérkőzésére készülhettünk. Az első negyedben még úgy nézett ki, hogy valóban éles csata lesz. Ugyan Brittney Griner és Emma Meesseman találatai vezették fel a meccset, de ezekre Sonja Petrovic triplával válaszolt és ezt követően 8-4-re még fordított a Kurszk. A negyed hajrájában viszont egy 8-2-es futással egyértelművé tette a Jekatyerinburg a címvédési szándékát. A 21-17-ről induló második negyedben pedig le is szakították riválisukat. Öt perc alatt 37-23-ra elléptek. Ez egy 16-6-os sorozat volt. Próbálta rendezte sorait a Kurszk, de Lucas Mondelo nem járt sikerrel. Amikor 30 másodperccel a nagyszünet előtt Breanna Stewart rosszul fogott talajt és bokasérülést szenvedett, 48-32-re ment a Jekatyerinburg. A világklasszis kiválásával minimálisra csökkentek a Kurszk esélyei a fordításra.

 


A harmadik negyed elején Courtney Vandersloot két gyors találatával 52-32-re, azaz 20 pontra nőtt a differencia. Innentől nem volt kérdés a győztes kiléte. Rendkívül rosszat tett a döntőnek, hogy a hitét is elveszítette a Kurszk. A különbség 20-24 pont között állt be a felek között. A harmadik negyed végén már 31 értékesített mezőnykosárnál járt a Jekatyerinburg, melynek két legeredményesebbje ekkor a 16 pontos Vandersloot és 14 egységnél járó Griner volt. Az utolsó 10 percnek 72-48-ról futottak neki a felek. A Jekatyerinburg továbbra is rendkívül élesen és maximális koncentrációval kosárlabdázott. A különbség lassan, de biztosan a 30 egységet közelítette. A lelkes, 260 fős jekatyerinburgi tábor hangos ünneplése töltötte meg a Novomatic Arénát. Joggal lehettek büszkék a csapatukra. Nem kérdés, hogy Európa legjobbjai! Lenyűgöző összpontosítással és hatékonysággal kosárlabdáztak a döntőben, melyet végül 91-67 arányban nyertek meg.

 

Eredmény

UMMC Jekatyerinburg - Dinamo Kurszk 91-67 (21-17, 27-15, 24-16, 19-19)
 

Statisztika


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: