U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Szerdán Franciaországban is megkezdődik a rájátszás

2019.04.16. 21:58 | Franciaország

Az európai topligák közül utolsóként Franciaországban is megkezdődik a bajnoki rájátszás. A negyeddöntők során a Lyon, Bourges, Lattes Montpellier, Carolo Basket négyes a favorit, de szinte minden évben vannak meglepetések.

 

Fotó: Twitter.com/basketlfb/

Fotó: Twitter.com/basketlfb/


A párosítások
Lyon (1) - Tarbes (8)
Bourges (2) - Landerneau (7)
Lattes Montpellier (3) - Basket Landes (6)
Charleville-Mézières (4) - Roche Vendée (5)


Az idén is bombaerős Lyon-ra, mely a következő szezonra is több komoly bejelentést tett már, a tavalyi év meglepetéscsapata a Tarbes vár. Egy évvel ezelőtt minden előzetes számítást felülírva egészen a döntőig menetelt a Tarbes, de idén éppen csak befértek a rájátszásba a nyolcadik helyen. Meglepetés lenne egy hasonló nagy menetelés. A Lyon-t úgy ismertük meg, mely a kiscsapatok ellen nem hibázik. A címvédő Bourges a Landerneau alakulatával mérkőzik. Ebben a párosításban az a különleges, hogy újoncként az utolsó hat alapszakasz meccséből ötöt megnyerve rögtön az első évében kivívta a negyeddöntőt a Landernau, ami a kiegyensúlyozott francia mezőnyben óriási tett. Ettől függetlenül a Bourges-nak érvényesítenie kell a pályaelőnyét és lényegesen erősebb keretét.

 


Az élcsapatok közül az Európa Kupa döntős Lattes Montpellier-nek lehet a legnehezebb dolga. A Celine Dumerc nevével fémjelzett Landes lesz az ellenfelük. Az alapszakaszban ugyan mindkét meccset a Lattes Montpellier nyerte, de a decemberit hosszabbítás után 86-81-re, a márciusit pedig Ana Dabovic utolsó másodperces találatával 51-50-re. A Landes játékereje alkalmas lehet arra, hogy a nemzetközi szereplés után adott esetben nehezebben regenerálódó riválisát megtréfálja. A Carolo Basket és a Roche Vendee között szintén bármi történhet. A két csapat az alapszakaszban igazságosan megosztozott az egymás elleni meccseken. Mindegyik fél hozta hazai pályán a riválisa elleni győzelmet. A Carolo viszonylag hamar bebiztosította negyedik helyét. Ennek eredményeként az alapszakasz végére leengedtek és az utolsó négy meccsükből hármat elveszítettek. Ha nem tudnak emelni a játékuk minőségén, nagy bajba kerülhetnek.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: