U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Szerdától USK Praha – Zabiny Brno döntő Csehországban

2019.04.16. 22:14 | Csehország

Szerdán kezdetét veszi Csehországban az USK Praha és a Zabiny bajnoki döntője. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc toronymagas esélyese az Euroliga-bronzérmes USK Praha.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


A hétvégi soproni Euroliga Final4 csapatai közül elsőként az USK Praha lép pályára hazája bajnoki rájátszásában. Natalia Hejkova együttese csak két napot pihenhetett és szerdán este már kezdi is a döntő párharcot a Zabiny Brno ellen. Természetesen a cseh mezőnyben olyan fölényben van a prágai gárda, hogy ezen sűrű menetrend ellenére sem lehet kérdés a végső sikere. Az USK Praha az idei bajnoki alapszakaszban átlagban 109.1 pontot szerzett meccsenként és mindössze 49.1-et kapott. Ez valami döbbenetes mutató. Arra a nagyon komoly szintre, amiből a hétvégén láthattunk ízelítőt Sopronban is, nincs válasza a mezőnynek.

 


Az USK Praha szempontjából kérdés ettől függetlenül, hogy mennyire sikerült felfrissíteni a játékosokat. Nem is elsősorban fizikálisan, hanem mentálisan. Számukra óriási siker volt az Euroliga bronzérem, ami egyértelműen a szezon csúcspontját jelentette. Ezek után egy ilyen nagy tudáskülönbség mellett lejátszott találkozóra nem könnyű felpörögni. Bár az évek alatt ebben már Prágában nagy rutinra tehetett szert Natalia Hejkova és stábja. A döntő két résztvevője a nemzetközi kötelezettségei miatt előrehozta a bajnoki meccseit és így már októberben, illetve novemberben lejátszotta azokat. Az elsőt Brnóban 83-58-ra nyerte az USK Praha, majd hazai pályán 105-49-es sikert arattak.

 

Fotó: Facebook.com/bc.rostovdon

Fotó: Facebook.com/bc.rostovdon


A Zabiny Brno minden előzetes várakozást felülmúló szezont fut. A legendás Jan Bobrovský nevével fémjelzett klub hat év szünet után készülhet ismét finálére. A pénzügyi válságukat követően évek óta építik a fiatal magjukat. Idén a CEWL és az EWBL sorozatot is bevállalták, ami nagyon bejött nekik. Kellően összehozta a keretet. Ez egészül ki Marqu'es Webb személyében egy testesebb, de nagyon ponterős és csupaszív amerikai légióssal. Számukra óriási siker volt a rutinos játékosokat szerződtető városi rivális, a KP Brno kiejtése az elődöntőben. Az egy fordulatos ötmeccses párharc volt. Ha szépen, tisztes helytállás mellett tudják lezárni a finálét, akkor egy extra évet tudhat magukénak, ami után joggal lehetnek elégedettek.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: