U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Link ajánló: Aluinvent DVTK - CMB Cargo UNI Győr 18:30

2019.04.17. 17:58 | Magyar Bajnokság

Szerdán megkezdődik az Aluinvent DVTK és a CMB Cargo UNI Győr elődöntő párharc, mely az egyik fél második sikeréig tart. A Miskolcon 18 óra 30 perckor kezdődő összecsapás kapcsán az alábbiakban az élő eseménykövetéshez ajánlunk linkeket, illetve olvasható korábbi beharangozónk.

 

 

Élőképes közvetítés ITT látható a mindiGO Sport felületén

 

Élő statisztika IDE KATTINTVA érhető el 

 

BEHARANGOZÓ

 


A párharc az elmúlt hétvégén az időponttal kapcsolatos ellentmondások miatt a figyelembe középpontjába került. Anélkül, hogy állást foglalnánk a kérdésben – mind a két klub közleménye olvasható lapunk hasábjain – az mindenképpen megfontolandó, hogy a rájátszás jobb tervezhetősége érdekében akár versenykiírás szintjén is érdemes lenne lépéseket tenni. Erről most ennyit. Az biztos, hogy mindkét félnek bőven volt ideje regenerálódni az elődöntő előtt.


A negyeddöntő párharcokat tekintve a DVTK magabiztosan érvényesítette fölényét a Csata ellen. A Győr pedig a Szekszárdot verte egy fordulatos, nem kevés mellékzöngével tarkított párharcban. A sorsdöntő harmadik találkozót nyerték a győriek a tolnai megyeszékhelyen, ami kisebb meglepetésnek bizonyult az alapszakaszban mutatott forma tükrében. Ugyanakkor a rájátszás teljesen más műfaj és ez most is bebizonyosodott.


A DVTK szezonjáról sokat írtunk, hiszen a különböző statisztikai összefoglalók tökéletesen rávilágítottak arra, hogy a Sopron mögötti üldözőbolyban messze a legjobb mutatókkal Cziczás László együttese rendelkezett. A DVTK sikereinek alapját Medgyessy Dóra remek irányító teljesítménye mellett Shatori Walker-Kimbrough és Maja Skoric, illetve a magas posztokról Chanel Mokango és Aija Putnina ponterős játékában érdemes keresni. Eközben a magyar magból Kiss Angelika hónapról hónapra fejlődik, miközben Zele Dorinától és Szabó Fannitól is értékes villanások jönnek. Innen dőlt ki Katona Szidónia, így a rotációt teljessé téve érkezett Szücs Réka.


A Győr kapcsán eközben sokszor elhangzott, hogy az alapszakaszban nem feltétlenül futotta ki azt a formát, amit előzetesen a nevek ígértek. Volt egy távozó is Lexie Brown személyében. Viszont a rájátszás bravúrja sokat szépített a szezonon. Raksányi Krisztina, illetve a Gray, Spanou, Mandic trióval formálódott egy 30 perc felett játszó mag Milos Pavlovic irányítása alatt. Hozzájuk pedig értékes percekkel csatlakoznak olyan rutinos játékosok, mint Czank Tímea, Varga Zsófia vagy Sara Krnjic. Ugyanúgy bevethető a rotációban Török Ágnes és Nagy Dóra.


A két csapat februárban egy emlékezetes hosszabbításos meccset vívott. Ezen a DVTK kezdett jobban, de a 30-12-es harmadik negyed után a Győr tűnt befutónak. Végül a ráadásban húzta be a sikert a miskolci gárda. Elsősorban magas posztokon került fölénybe az utolsó percekre a DVTK, de érkezett egy extra egyéni teljesítmény is: Shatori Walker-Kimbrough 27 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz, 5 szerzett labda mutatója. Győri oldalon pedig egészen a Szekszárd elleni negyeddöntőig talán ez volt a görög klasszis Artemis Spaou legjobb estéje a maga 22 pontjával és 8 lepattanójával.


Összességében sok múlik azon, hogy magas posztokon tudja-e érvényesíteni fölényét a DVTK, mely előzetesen esélyesebbnek tekinthető. Mindkét csapat komoly ponterővel rendelkezik, de emellett tud határozottan védekezni. Ilyen szempontból is pikáns csata jön. Bízzunk benne, hogy egy mellékzöngéktől mentes, széles közönség számára is élvezetes párharcot láthatunk két olyan gárda között, mely több rutinos klasszist is felvonultat.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: