Európa-bajnokság 2019

A 2019-es Európa-bajnokságot népszerűsítették az Euroliga Final4-on

2019.04.18. 18:00 | Európa

Múlt héten rendezték Sopronban a 2019-es női kosárlabda Euroliga Final4-t. Az esemény alatt a nemzetközi szövetség a 2019-es Európa-bajnokságot is népszerűsítette.

 

Fotó: FIBA.Basketball

 

A soproni Final4 hétvégén a mérkőzések játékmegszakításánál, illetve a találkozók között a kontinenstorna hivatalos kabalafigurái, a Pick and Roll macskák szórakoztatták a közönséget. Velük kint gyermekek fotózkodhattak. Felállították a Novomatic Aréna előterében az esemény arculati elemein is megjelenő trónt. Szimbolizálva Európa-trónját. Itt is lehetett fényképeket készíteni, ahol a gyermekek még papírból készült koronával is gazdagodtak. Az érdeklődők pedig olyan szóróanyagot kaptak, melyek a kontinenstorna teljes programja olvasható.

 

Február közepén vált véglegessé a 2019-es női kosárlabda Európa-bajnokság menetrendje és csarnok-beosztása. A csoportmeccseknek a lett főváros Riga, illetve Szerbiában Nis és Zrenjanin (Nagybecskerek) városa ad otthont. A magyar válogatott a csoportmeccseit Nis városában játssza. A kontinenstorna végjátékára Belgrádban kerül sor. A mieink a C-csoportba kerültek Törökország, Olaszország és Szlovénia mellé.

 

 

Az Európa-bajnokság programját nézve a magyar lányok június 27-én csütörtökön 16 órától Szlovénia ellen mutatkoznak be. Másnap, június 28-án, pénteken 18 óra 30 perctől mérkőzünk Olaszországgal. A szünnapot követően pedig június 30-án, vasárnap 16 órától Törökország ellen zárjuk a csoportkört. A lettországi helyszínre már év végén élesítették a jegyértékesítést. A szerbiai találkozókra ez március 8-án, a Nemzetközi Nőnapon indult. A FIBA vonatkozó felületein IDE KATTINTVA minden információt megtalálni erről.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: