Európa-bajnokság 2019

Magabiztos győzelemmel előnyben a Sopron az elődöntőben

2019.04.18. 19:42 | Magyar Bajnokság

A Sopron Basket magabiztos teljesítménnyel 72-37-es győzelmet aratott a ZTE NKK felett a bajnoki elődöntő első mérkőzésén. Ezzel a soproniak 1-0-s előnyre tettek szert az egyik fél második sikeréig tartó párharcban.

 

 

A Sopron Basket csapatából a sérült Fegyverneky Zsófia nem léphetett pályára. A kimaradó légiós pedig Amanda Zahui volt. Emellett kedden este elköszönt a társaitól Honti Kata. Négy nappal az Euroliga Final4 után is kifejezetten jó ritmusban tudott kezdeni a Sopron, így kevesebb, mint 5 perc elteltével 14-6-nál már a ZTE időkérése miatt állt a játék. A következő percek kiegyenlítettebb mederben zajlottak, de 10 perc után így is 20-14-re ment a Sopron. Candice Dupree teljesítményét kell kiemelni, akinek a 7 mezőnykísérletéből 5 sikeresnek bizonyult. A második szakaszt triplák vezették fel, majd egy pontszegényebb periódus következett. Végül 28-21 után 7-0-val zárta a félidőt a Sopron és ezzel 35-21-re lépett el.

 

 

Az első félidő hajrájának nagy futása meghatározta a folytás képét. A harmadik negyed elején a ZTE még ugyan Maltsi triplájával faragott a hátrányán, majd innentől egyre nagyobb soproni fölény rajzolódott ki. A játékrész hajrájában a 20 egységet is elérte a differencia. Az 51-31-ről induló záró szakaszban, mely sajnos egy-egy keményebb megmozdulást tartogatott, nem lehetett kérdés a győztes kiléte. Ponterős játékkal 21-6-ra nyerte ezt a 10 percet a Sopron, mely így magabiztos sikerrel került előnybe. Candice Dupree 18 ponttal lett a győztes gárda legeredményesebbje. A ZTE-nél Evanthia Maltsi 11 pontot, közte három triplát jegyzett. Folytatás vasárnap 19 órától Zalaegerszegen.

 

Eredmény

Sopron Basket - ZTE NKK 72-37 (20-14, 15-7, 16-10, 21-6)

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 a Sopron Basket javára.
 

Statisztika


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: