Európa-bajnokság 2019

A 10. helyen zárt az Középiskolai Világbajnokságon a Veres Pálné Gimnázium csapata

2019.04.19. 17:01 | Utánpótlás hírek

Kréta szigetének legnagyobb városa Iráklio adott otthont az ISF Iskolai Világbajnokságának. Hazánkat a Veres Pálné Gimnázium csapata képviselte. A magyar lányok a 28 csapatos mezőnyben az előkelő 10. helyen végeztek.

 

Fotó: Facebook.com/beackosar/

Fotó: Facebook.com/beackosar/

 

A tornán a csoportkörben Észtország, Belgium és Csehország képviselője volt a rivális. A mieink a csehek ellen egy magabiztos 67-29-es győzelemmel kezdtek. Ezt követően az észt gárdával szemben kiélezett csatában 38-37-re maradtak alul. Zárásul pedig jöttek a belgák, akiket 55-46-ra győztek le a magyar lányok.

 

 

A rájátszás alkalmával a legjobb nyoc közé jutásért egy chile-i gárda érkezett riválisként, akikkel szemben 67-40 arányban maradtak alul a magyar lányok. Ennek megfelelően a 9-16. helyért folytatta a Veres Pálné Gimnázium csapata. Itt először egy ír gárdával találkoztak és 68-54-es győzelmet arattak.

 

A folytatásban ismét az észt alakulat következett. Sikerült visszavágni a csoportkörben elszenvedett vereségért. A magabiztos 72-44-es siker azt jelentette, hogy a helyosztók alkalmával a 9. pozícióért mérkőzhettek a magyar lányok. Ennek alkalmával egy izraeli gárdával mérhették össze az erejüket és végül 79-32-re maradtak alul.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: