Európa-bajnokság 2019

Szombaton az utolsó előtti forduló jön a Play-Out során

2019.04.19. 21:58 | Magyar Bajnokság | Írta: Nagy Norbert

Szombaton az 5. fordulójához érkeznek a Play-Out küzdelmei a hazai élvonalban. Vasas Akadémia - PINKK-Pécsi 424 és MTK-Budapest - BEAC Újbuda párosítások lesznek.

 

 

A szerda-szombat ritmusban zajló Play-Out során két héten belül az ötödik tétmeccsükre készülnek a csapatok. Tekintve, hogy az egész szezonban ezen gárdák nem voltak kitéve ilyen mértékű terhelésnek, így a hátralévő két fordulóban már a fáradtság is tényező lehet. A fenti tabella jól mutatja, hogy eközben a tét óriási: a 9. és a 11. pozíció sorsa is nyitott.


A Vasas esélyesként lép pályára a PINKK ellen. A két csapat kozármislenyi meccsét 88-50-re nyerte a Vasas. Földi Attila együttese az elmúlt fordulóban pedig az MTK-t győzte le 21 ponttal. A találkozón minden nevezett játékos lehetőséget kapott, 22 és 9 perc között osztotta el a pályán töltött időt a szakmai stáb. A PINKK a BEAC otthonában maradt alul a szerdai játéknapon.

 


Az eddig mutatott forma tükrében meglepő lenne egy szorosabb eredmény. A Vasasnál az MTK meccshez hasonlóan cél lehet, hogy mindenki kapjon lehetőséget. Emellett pedig nyilván mindkét csapat az utolsó fordulóra hangolna, hiszen a papírforma szerint akkor ki-ki meccset fognak vívni. A Vasas a BEAC, a PINKK az MTK alakulatával.


Az előbbiekből tehát kiderül, hogy a BEAC is favoritként lép pályára az MTK otthonában. Balogh Judit együttese extra sorozatban van, hatodik győzelmét arathatja. A két gárda április 10-én találkozott és a BEAC 20 pontos sikert ünnepelhetett. Legutóbb pedig a PINKK-et győzték le Szabó Dóráék 79-57-re. Többek között 8 triplával, 44-31-re megnyert lepattanócsatával remekelt a BEAC.


A statisztikát figyelve szembetűnő, hogy a BEAC rendkívül ponterős játékot hoz. A Play-Out során minden mérkőzésén 70 pont fölé jutott és karnyújtásnyira került a 9. helytől. Eközben az MTK a PINKK legyőzésén túl a többi riválisát nem tudta megszorongatni. Szerdán Pasaréten elsősorban a 18 eladott labda és a duplákat tekintve 37.5%-os mezőnymutató okozhatott fejfájást. Ebben a párosításban is igaz, hogy elsősorban az utolsó fordulóra történő ráhangolódásról, illetve a regenerálódásról szólhat a szombati találkozó.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: