Európa-bajnokság 2019

Szombaton kezdődik a Jekatyerinburg – Kurszk orosz döntő

2019.04.19. 20:24 | Oroszország

Szombaton elrajtol Oroszországban az UMMC Jekatyerinburg és a Dinamo Kurszk között a bajnoki döntő. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban óriási favorit az Euroliga trófeáját is elhódító Jekatyerinburg.

 


A következő napokban minimum háromszor, maximum ötször megismétlődik az Euroliga döntő párosítása. Azaz jön az UMMC Jekatyerinburg és a Dinamo Kurszk klasszikusa. Ha nem láttuk volna a vasárnapi soproni meccset, akkor ez a bevezető a női kosárlabda összes rajongóját mozgósítaná. Így viszont az a kérdés, hogy a Jekatyerinburg tudja-e érvényesíteni a Sopronban látott fölényét, illetve a Kurszknak a demoralizáló vereség és Breanna Stewart elvesztése után sikerült-e valamennyire rendezni a sorait.


A vasárnapi Euroliga döntőt minden tekintetben körüljártuk. A Jekatyerinburg szinte tökéletes meccset teljesített: a mezőnymutatójuk 60%-os lett, 61-ből 37 kísérletük utat talált a gyűrűbe. 19 gólpasszal, 39 lepattanóval zártak. Érdemes kiemelni a festékből jött 42 pontot, a 19 gyorsindításos pontjukat. Esélyt sem hagytak a riválisuknak. Nem lehet elég alkalommal hangsúlyozni, hogy amikor Stewart kidőlt, már 16 ponttal jártak előrébb. A Kurszk esetében elmondható, hogy igazán a keménység hiányzott a játékukból. Olyan előfordulhat, hogy semmi sem sikerül támadásban. Ugyanakkor az, hogy egy félidő alatt mindössze három faultot ütnek be és meg sem próbálják lassítani, tördelni a játékot, az nem.

 


Azzal a döntő előtt is lehet számolni, hogy a Jekatyerinburg sem tudja majd megismételni a vasárnapi teljesítményét. Ugyanakkor minden tekintetben akkora fölényük rajzolódott ki, hogy nehéz elképzelni más eredményt, mint a bajnoki címvédést. Különösen úgy, hogy a Jekatyerinburg hullámzás nélkül hozta a szezont és Miguel Mendez zseniálisan tudja menedzselni a mentális tényezőket. A Kurszk kapcsán még vasárnap este Lucas Mondelo azt mondta, hogy meg kell találni a motivációt és bízik abban, hogy az előre lépő játékosok jó teljesítményre képesek. Az első mérkőzés sok mindenre választ fog adni. Amennyiben a Kurszk nem tud versenyképes produkciót felmutatni, szinte elképzelhetetlen, hogy onnantól éles legyen a párharc.

 

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban az első és a második meccset április 20-án, illetve 22-én rendezi a Jekatyerinburg. Ezt követően április 25-én Kurszkban lépnek pályára a felek. Szükség esetén a negyedik találkozót április 27-én rendeznék Kurszkban. A sorsdöntő ötödik derbit pedig április 30-án Jekatyerinburgban.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: