Európa-bajnokság 2019

Bajnokavatásra készülnek Rózsahegyen

2019.04.20. 07:21 | Szlovákia

Szombaton 17 órától rendezik a szlovák bajnoki döntő harmadik mérkőzését. Az MBK Ruzomberok az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban 2-0-s előnyben hazai pályán lép pályára.

 

Fotó: Facebook.com/mbkruzomberok/

Fotó: Facebook.com/mbkruzomberok/

 

Az egykoron még Natalia Hejkova irányításával két Euroligát nyerő MBK Ruzomberok 16 év után - a kassai csapat egyeduralkodását követően - lehet ismét bajnok Szlovákiában. A bajnoki döntő párharcban az első meccset 80-68-ra nyerték hazai pályán, majd 67-56-os sikert arattak a Pieą»anské Čajky otthonában. Óriási az érdeklődés a szombati találkozó iránt. Már elővételben elkelt a jegyek többsége. A főlelátón még pótszékeket is telepítettek, így várhatóan több mint kétezren követik a helyszínen az összecsapást.

 

"Nem szeretnék még a bajnoki címről beszélni, csak a legközelebbi mérkőzésünkre és a győzelemre koncentrálunk." - mondta Juraj Sura az MBK Ruzomberok vezetőedzője, aki nagyon óvatosan beszélt a meccset övező felfokozott hangulatról. "Edzőként nagyon tisztelem a szurkolóinkat és természetesen várom már nagyon az esti mérkőzést, ugyanakkor megpróbálom kizárni ezt az atmoszférát. Nekünk csak a meccsre szabad figyelnünk és arra, hogy megszerezzük a győzelmet."

 

 

A szerdai pöstyéni találkozó hullámzó játékot hozott, ahol a második negyedben különösen palánk alatti fölényét érvényesítve a Rózsahegy került előnybe. Extrán szedték a támadólepattanókat és a második esélyből szerzett pontokkal növelték a differenciát. A harmadik etapban még fordított a Pöstyén, de egy 9-0-s futás az MBK Ruzomberok-tól eldöntötte a derbit. "Az, hogy leadtuk a kisebb vezetésünket, egyértelműen csalódás. Ettől függetlenül annak örülök, hogy a lányok nem adták fel a félidő után és szívüket, lelküket kitették a pályára. Sajnos ez kevés volt a győzelemhez." - nyilatkozta Richard Kucsa, a Pieą»anské Čajky vezetőedzője.

 

Szombaton, ha tudja kezelni a kiemelkedő várakozásokat a rózsahegyi gárda és nem remegnek meg a kezeik, akkor egyértelműen favoritok. A két keret között minőségi különbség mutatkozik. Amit Janeesa Jeffery, Eglé ©ikąniūtė és Aaryn Ellenberg triója tud pontosságban, sebességben, arra eddig nem volt válasza a Pieą»anské Čajky alakulatának.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: