Európa-bajnokság 2019

Kalandos út után az U16-os válogatott

2019.04.20. 10:34 | Utánpótlás hírek

Szombaton kezdődik a franciaországi Poinçonnet városában az egyik legragosabb tavaszi korosztályos torna, melyen az U16-os válogatottunk szereplését is követhetjük. A magyar lányok hosszú és viszontagságos út után érkeztek meg a helyszínre.

 

Fotó: Farkas Fanni

Fotó: Farkas Fanni

 

A magyar válogatott szombaton 17 óra 30 perctől a házigazda Franciaország ellen mutatkozik be, vasárnap 15 órától Spanyolország, majd zárásul hétfőn 14 órától Csehország lesz a rivális. Válogatottunk Dúl Terka, Farkas Szonja, Ferenczi Kata, Horváth Dóra, Krasovec Lili, Kuncz Petra, Miklós Melinda. Pfeiffer Virág, Rakita Lili, Renczes Rebeka, Sitku Zsuzsanna, Tamás Gréta, Telegdy Zsófia kelt útra a rangos erőpróbára. A szakmai stábot pedig Igor Skocovski edző, Imreh Ajtony edző, Meszler Balázs edző, Tóth Ákos masszőr és Farkas Fanni technikai vezető alkotja.
 

Nem volt zökkenőmentes a magyar küldöttség útja. "5 óra 30 perckor indult a buszunk Fehérvárról Budapestre, a reptéren várni kellett egy picit, 20 percet késett a gép, 10 körül indult a repülő. A francia reptéren már vártak a csapatunkra, felszálltunk egy hatalmas, gyönyörű buszra. A programban az szerepelt, hogy 3 és fél óra az út a szállásra, 17.30-18.30ig pedig egy laza, átmozgató edzés lesz a torna helyszínén. Indulás előtt derült ki, hogy a spanyol csapatért is ugyanez a busz megy Párizs egy másik, kisebb repterére és utána a két csapat együtt megy tovább Le Pointconnet-be, a torna helyszínére. Hatalmas dugó volt a francia fővárosban, így 14.00 helyett 15.45 után ért a busz a másik repülőtérre, ahonnan még egy 3-3 és fél órás út állt előttünk a szállásig. Amikor tovább indultunk Le Pointconnet felé már biztosan tudtuk, hogy az edzés elmarad." - tájékoztatta lapunkat a helyszínről Farkas Fanni, majd kitért arra, hogy a folytatás sem volt nehézségektől mentes.

 

 "Nagyjából háromnegyed órája utazott együtt a két csapat, amikor egy nagy durranásra lettünk figyelmesek. Mindenki nagyon megijedt, észrevették a lányok, hogy a busz oldala leszakadt és rögtön meg is kellett állnunk a leállósávban. Szerencsére tovább tudott menni a busz a következő benzinkútig, ott vártuk meg a szerelőket, akik 2 óra múlva szerencsésen meg is érkeztek, gyorsan ki is cserélték a kiszakadt kereket. Háromnegyed 9 körül fejezték be a munkát, ekkor újra buszra szálltunk és egy újabb 2,5 órás út után elértük úti célunkat, ahol egy villám gyors vacsora után végre mindenki kipihenhette a kalandos utazást." - zárta helyszíni beszámolóját Farkas Fanni technikai vezető.

 

A torna plakátja


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: