Európa-bajnokság 2019

Kezdődnek a spanyol elődöntők

2019.04.20. 23:02 | Spanyolország

Vasárnap este elrajtolnak a spanyol élvonalban az elődöntő párharcok. A Salamanca és a Valencia, illetve a Girona és a Cadi La Seu csatázik a fináléba kerülésért. Az elődöntők az egyik fél második sikeréig tartanak.

 

Fotó: perfumeriasavenidabaloncesto.com

Fotó: perfumeriasavenidabaloncesto.com

 

Egy Salamanca - Valencia párharc a 2010-es évek elején a kontinens meghatározó rangadója volt női kosárlabdában. Azóta Valenciában megszűnt a Ros Casares, de a város újjászervezett női kosárlabda csapata az elmúlt évadban kivívta a feljutást az élvonalba. Idén pedig történelmet írtak. Az aktuális újonc az első évében először tudott eljutni az elődöntőig a spanyol liga történetében. A nem mindennapi menetelésük a kiváló tavaszuknak köszönhető. Március 16. óta a nyolc tétmeccsükből hetet megnyertek és ezen az úton többek között pályahátrányból kiverték a negyeddöntőben a Lointek Gernikát.

 

Nagy kérdés, hogy a Valencia lendeülete kitart-e az elődöntőre. Ha igen, komoly teszt elé állíthatják Cyesha Goree-t is soraiban tudó riválisukat. A Salamanca egy hetet pihenhetett az elődöntőre, míg a Valencia szerdán magas hőfokú sorsdöntő harmadik meccset vívott Gernikában és itt tudott nyerni. A Salamancánál hosszú idő után először nincs sérült. Ennek megfelelően igen bő és komoly rutinnal rendelkező keretből meríthet Miguel Angel Ortega vezetőedző. A Valenciánál is csak Marina Lizarazu hiányzik. Ők is kifejezetten jó állapotban vannak és nincs veszíteni valójuk. Minden céljukat elérték. Ha meglesznek a feltételek, akkor jövőre még a nemzetközi porondra is kiléphetnek. Óriási esélyes a Salamanca, de kizárólag maximális koncentrációval játszva biztosíthatják be a továbbjutást.

 

 

A másik ágon a Girona és a Cadi La Seu között egy hamisítatlan katalán derbire készülhetünk. Az alapszakaszban a Cadi La Seu novemberben el tudta kapni az EK terhelésből érkező fáradt Gironát. Igaz, azóta mindkét egymás elleni meccset a Girona nyerte. Közte március elején a Spanyol Kupa elődöntőjét 80-60-ra. A Girona az Araski ellen két magabiztos győzelemmel tudta le kötelező jelleggel a negyeddöntőt. Nagy kérdés, hogy ezzel valóban elindultak kifelé a kisebb tavaszi gödörből vagy egyszerűen csak akkora volt a tudáskülönbség, hogy nem érhette őket kellemetlen meglepetés. A Cadi La Seu eközben öldöklő csatát vívott az IDK Gipuzkoával és csak szerdán késő este a sorsdöntő harmadik találkozón hosszabbítás után vívták ki a továbbjutást. Minden azon múlik, hpgy tudtak-e regenerálódni. Ha nem, akkor rutinját érvényre juttatva vasárnap este előnybe kerülhet a Girona.

 

Az egyik fél második sikeréig tartó párharcok során az első és a harmadik meccset rendezi a magasabban rangsorolt gárda. A játéknapok április 21., vasárnap, árprilis 24., szerda és szükség esetén április 27., szombat.

 

Ágrajz

Fotó: FEB

Fotó: FEB


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: