Európa-bajnokság 2019

Link ajánló: CMB Cargo UNI Győr - Aluinvent DVTK 17:00

2019.04.20. 16:41 | Magyar Bajnokság

Szombaton 17 órától az Aluinvent DVTK és a CMB Cargo UNI Győr elődöntő párharcában a második mérkőzést rendezik. A győri összecsapás kapcsán az alábbiakban az élő eseménykövetéshez ajánlunk linkeket, illetve olvasható korábbi beharangozónk.

 

 

Élőképes közvetítés ITT látható a mindiGO Sport felületén

 

Élő statisztika IDE KATTINTVA érhető el 

 

BEHARANGOZÓ

 

 

Az első mérkőzésen az Aluinvent DVTK 64-52-es győzelmet aratott. Kétarcú mérkőzés volt, amíg egy pontszegényebb, lassabb mederben haladt az összecsapás, a Győr látótávolságban tudott maradni. Sőt Raksányi Krisztina hiánya ellenére 25-20-ra vezetett. Innen azonban a DVTK 15-0-val zárta a félidőt. Kritikus pillanatokban három tripla érkezett hazai részről. Arra a 14-16 percre, amikor a DVTK, gyors, pergős, ponterős támadójátéka dominált, nem tudott válaszolni a Győr. Ugyan a negyedik negyed második felére ismét visszaterelődött a meccs eleji mederbe a játék, de akkor már csak a különbség volt kérdéses. Akár a statisztikákat, akár a visszanézhető felvételt tekintjük azt láthatjuk, hogy mindkét fél játékában maradt tartalék. Elég a 16-16 eladott labdára gondolni vagy éppen arra, hogy a DVTK 43.7%-al, míg a Győr 31.7%-al dobta a duplákat. A mérkőzés összbenyomása alapján valamivel a DVTK kiegyensúlyozottabb tudott lenni. A hazaiaknak volt kevesebb kilengés a játékában.

 

A Győr a Szekszárd elleni párharcban is bizonyította, hogy a második meccsre tud változtatni a játékán. Különösen, ha Raksányi Krisztina is pályára léphet. Ugyanakkor az első találkozó képe alapján a DVTK várhatja favoritként a folytatást. Nagyon sok múlik azon, hogy miként alakul a palánkok alatti csata. Kisebb meglepetésre a Győr az első meccsen jobban szedte a lepattanókat, annak ellenére, hogy a DVTK-nak valamivel több opciója van. Az is óriási kérdés lesz, hogy a miskolci együttes rá tudja-e kényszeríteni ellenfelére a szezon során megismert nagy intenzitású játékát. Ha ugyanis ez jó dobóformával párosul, akkor azzal idegenben is magabiztos lehet. Az első találkozón 22 pontos Mokango és a 18 egységig jutó Walker-Kimbrough mellett még többekben is ott lenne ez a ponterős teljesítmény. A Győrnek a Szekszárd ellen kulcsfontosságú volt, hogy miközben tudta ellenfele támadásait lassítani, saját támadásainál Spanou-tól, Gray-től vagy éppen Raksányitól jött extra. Összességében tehát rengeteg a kérdőjel a találkozó előtt, de ettől igazi egy bajnoki elődöntő.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: